středa 12. září 2018

K dnešnímu vyjádření pana Rusnoka, guvernéra České národní banky, na Českém rozhlase plus..můj názor:


K dnešnímu rozhovoru Českého rozhlasu plus s panem Rusnokem, guvernérem České národní banky (Lidu, VŠEM)..můj názor:

Exekustán ?


Soudy v České republice nařídí 700 tisíc exekucí ročně:


Počet exekucí aktuálně v naší zemi České aktuálně:

4 700 000 (Čtyři miliony sedmset tisíc aktuálně vedených exekucí)

při počtu obyvatel cca 10 000 000 ( deset milionů obyvatel )

Počet Lidí v exekuci aktuálně: cca 863 000 ( Osmset šedesát tři tisíce )

Počet seniorů v exekuci dle sdělení předsedy rady seniorů České republiky:

cca 2%, tedy cca 40 000 osob z cca 2 000 000 seniorů Českých.


Počet Lidí v exekucí v České republice meziročně roste:

Počet Lidí v exekuci v roce 2017:


Počet Lidí v exekuci v roce 2018:


Vláda česká prý přidá od Ledna 2019 seniorům na důchodu, asi tak v průměru 40 EUR měsíčně, tedy cca 1000,-Korun.

Jenže, těch 40 tisíc důchodců, včetně plus invalidů, kteří jsou v exekuci, a čerpají ,,příspěvek na bydlení“ po přidání jim té tisíci koruny o tu dávku na bydlení ve obdobné výši se jí přibližující přijdou. Pokud tedy současně se zvýšením důchodů nebude zvýšena též tak zvaná ,,nezabavitelná částka exekutorem a insolvenčním správcem“ o obdobnou částku, pak dlužník v exekuci přestane mít peníze na zaplacení nájmu, a přijde o své bydlení, bude muset se odloučit od svého majetku, nábytku, odejít z bytu jen se svou příruční taškou, kterou pobere.. Takových Lidí může být, a zřejmě i bude, mnoho, nejen senioři, nejen důchodci, invalidé.

Chceme toto mít v naší zemi České ?

Navíc, když se, jak nám říká pan guvernér Rusnok, ekonomice, státu, tak parádně daří ?

Já tedy nikoli. A co Vy ? Milí mí spolubližní..národe Český ?

http://politikaprosperity.blogspot.com/2018/05/politikaprosperity-po-vzoru-napriklad.html ) .

Jak vidno, různí Lidé mohou současné, jak někteří říkají, se ,,daření se ekonomice“ vidět různě.

Ukazuji Vám zde ve svých textech to, co jiní nevidí, nebo vidět nechtějí.

Není mou odpovědností, ani v mých možnostech, coby jedince, udělat patřičné kroky pro nápravu věcí.

Zatímco Lidé se vyjadřují ve svých ,,pocitech“, pan guvernér jaksi z titulu své funkce,
já zde uvádím konkrétní informace, založené na doložitelných číslech. Co je z toho tedy skutečně věrohodné ?

A pokud toto kdokoli chce, či bude jakkoli bagatelizovat, či přehlížet, nezbyde, nežli Lítost nad tím, nad osudy Lidí, národa..

..znáte to..jablíčko, hnijící ,,zevnitř“ nemusí být zvenčí ošklivé.

Dokud do něho nekousnete, nebo dokud hniloba se nerozšíří po celém jablku, po celém košíku jablek.

No a tak zde máme situaci, kde odpovědní, kteří to vše vědí, to vše přehlížejí, nechávajíc ty,, kohož se to, exekustán" ( se svými příčinami uvedenými na mém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com ) dotýká, jaksi (pomyslně) je nechávajíc odehnít vymřením..na místo jim DOSTATEČNÉ LIDSKY POMOCI..že těm Lidem tiká čas při tom jistě velmi dobře tito ,,odpovědní politici" vědí..musejí to vědět, z povahy věcí a svých státních funkcí.

Jenže tento stav, myslím, bude trvalý, tedy budou noví a noví lidé takto postižení, i když současníci už budou vymřelí, pokud nedojde k nápravě ,,asociálních prvků“, o kterých píši na svém blogu ( www.GoldenFriendOne.blogspot.com včetně tamních odkazů ).
Těm, kdož mají patřičné, či menší kompetence, a chtějí se případně angažovat, též doporučuji pověnovat se všem mým zdejším fb příspěvkům, detailně..na každém slovu..pozitivně, v nich záleží, velmi, směrem ku blahu Lidu, národa, státu, ku prosperitě.

Myslím, že k uvedenému tématu jsem se již zde vyjádřil tolikrát, že již snad více nemusím..

Informace k tématu jsem předal, světu, Lidu..všem Vám..mimo jiné.

Pokud společnost dovolí upadnutí ,,v zapomění“ těch, kdož jsou postižení ,,exekustánem“, dovolí jejich jim zničení života, jejich útrpné vyskomírání.

Přičemž, řešení, jediné myslím funkční, je ,,náprava“ legislativy dle zde uvedeného blogu ( www.GoldenFriendOne.blogspot.com včetně tamních odkazů ). a ,,prvků asociálních“ v něm uvedených, způsobem, o kterém ve svých textech píši.

Exekutoři, soudy s tím spjaté..politika Česká ?

Inu, připadá mi,..poněkud inkviziční a navíc jaksi
 
,,sto let nikoli za  opicemi, nýbrž za slepicemi“
 

Je mi líto národa Českého, nás..s tímto musející si žít.

Víte, když bezbřehá hloupost vládne ustanoveným si systémem si státu, navíc zkorumpovaně lobbistická, jde, myslím, o velmi žalostný stav věcí v zemi pro její obyvatele.

Chápu, že nemusí být jednoduché o mých textech polemizovat s kýmkoli z úřadu vlády České republiky, či s politiky jinými, i parlamentními..ale milí mí:

Je nás víc.

Mnohem víc !!

Že Lid ve své síle vůči vládě jím zvolené nezmůže nic ?

Pokud nechce, tak ne.

Pokud chce, zmůže VŠE !

Řešení není jen na mně.

Řešení situace je na NÁS ! Spojením se nás VŠECH !!

Avšak pouze zákonně, prosím.

A doufám, že to ti, kohož se dotýká ,,exekustán“, mezi tím ,,přežijí, i v důstojnosti a pokoji že to přežijí“, i když vnímám, že Lidé vládní, političtí jejich pád, těch obětí očekávajíc, třesouc se na to..nelidsky..když by tomu tak totiž nebylo, už dávno by upravili Legislativu směrem k Lidství. Vědí o mých textech. Po dlouhý čas jsem jim je posílal emailem, s jejich strohými reakcemi, či spíše nereakcemi..Tedy vše probíhá z jejich strany vědomně nyní, i ta netečnost jejich, vůči tématu zdejšímu, či tečnost avšak silně velmi nedostatečná, rovnající se pouhé tečnosti ,,alibistické“. Přičemž těm, kohož se ,,exekustán“ dotýká, tiká čas.. i na ulicích mnohým z nich bezdomovcům, nejen však..nežli jim ,,dotiká“..myslím, že potřebují ,,zachránit“ DOSTATEČNĚ.

Přeji všem co nejpohodovější, Lásky, čas.

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/