pondělí 7. ledna 2019

ŽHAVÁ TÉMATA ( můj názor ) : O rádoby vládně, pěstovaném ,,sociálním nacismu" v naší zemi České..

Ke zprávě o tom, že hnutí Babišovo, tedy vláda, dnes zamítla návrh paní ministrině práce a sociálních věcí České republiky na zvýšení životního minima:
Věci si říkají o vyváženost.
Paní ministrině tohoto ministerstva ( MPSV ) by si už konečně, na této pozici, měla uvědomit, uvědomovat, že není jen hlavně ministriní práce, ale rovným dílem i ministriní sociálních věcí. I premiéři by si to měli o tomto postu uvědomovat. Babiš opět nepřekvapil. Zřejmě si toto téma ponechává na některé předvolební období, čehož tedy s odůvodněním paní ministrině financí, využívá, na místo toho, aby už nyní bylo vše připraveno. Co paní ministrini financí, z hnutí Babišova, bránilo, doposud, o součinnost, s paní Maláčovou, a vytvořit společně smysluplnou, realitě odpovídající, aktuální, částku životního minima?
Průtahy, s tímto, o slibovaný (a známe sliby Babišovy, měníc se dle nálady), o další rok, když víte, kolik Lidí je takto navázáno existenčně, a musejí Vám být i známy ostatní skutečnosti, o kterých píši zde, a v ostatních částech blogu, považuji, s ohledem na Lidskost, za nechutné. Žádný argument proti nemůže obstát.
..
Může být, myslím, poněkud nešikovné, být ministriní pod despotou, pěstujícím zde, v naší zemi České, ,,sociální nacismus", jak o něm píši na jiných místech tohoto blogu ( www.GoldenFriendOne.blogspot.com ). Za chybu v tomto ohledu považuji to, že si MPSV pro Lid říká navýšení životního minima jaksi uťáple jen o cca 11%, tedy jaksi, s ohledem na vývoj cen od doby, kdy bylo životní minimum ustanoveno. Protože to je výsměch voličům. Z životního minima, dle textu, uváděného na rozhodnutích o jeho výplatě, si má občan celý měsíc hradit: ošacení, stravu.. předpokládám že důstojnou a zdravou,.. (živobytí).. hygienické potřeby, poplatky za léky, za stomatologické výkony.., dopravné.. ale také výživné svým dětem.
..
Dle životního minima se vypočítává i nezabavitelná částka dlužníkům v exekucích.. Je to dvojnásobek životního minima, maximálně však 9000,-Kč (+cca 10%) bez vyživované osoby.
..
Z uvedeného je zřejmé,že Babiš nehodlá uvolnit opratě, co se týká,,sociálního nacismu" v podobě exekuční pandemie (jak se vyjádřil k zdejšímu exekustánu pan Hůle z organizace ,,Člověk v tísni". V naší zemi České takových lidí žije cca 863 tisíc.
Je to,.. takový hon na čarodějnice, že ? Babiši ?
Hra o to, jak opratěmi ovládat stát, i budoucí volby.. v prospěch si svůj.. nejen..
Z životního minima zde z těch dlužníků žije asi tak 60 tisíc bezdomovců.. (ale mnozí z nich dostávají jen 2400,-Kč, pokud dluží na výživném.. no jen ztěží si lze představit, že by z uvedené částky byli schopni
*platit výživné,
*splácet dluhy,
*či se z bezdomovectví dostat.
(Těžko si lze také, myslím, představit, že někdo z bezdomovců v exekuci není.)
Nutno podotknout, že ten rozdíl, stržený, ty děti od státu, ( z životního minima 3400,-CZK na existenční minimum 2200,-CZK), nedostávají, tedy zůstává státu. Proč? Zeptejte se jich, proč toto vláda Česká, vlády České postsametové, dělá, dělají bez ustání.. svým vlastním občanům.)
Mají asi podle vlády, zákonodárců, Lidé povinnost jen pracovat, a nebo pokud nejsou seniory, a nestihli nějde něco, i třeba včas řádně zaplatit, tak, bez šance, zemřít asi mají bídnou smrtí kdesi v parku bezdomovectvím,.. tedy se na mne nemůže nikdo zlobit, ale podle mne takováto ,,rádoby politika" vykazuje prvky ,,sociálního nacismu". Což osobně považuji nejen za naprosto nepřijatelné, ale aktéři toto zde provozujíc, by se, myslím, měli zodpovídat trestně právně, za týrání větší skupiny občanů země České.. které takto, s takovouhle výší životního minima, nepochybně skončit nemůže. Více o tom, i o alibismu tomto, píši v předchozích mývh článcích výše uvedeného blogu.
Zkuste si to, Babiši.. na měsíc.. dva, tři.. být na jen ulici s částkou 2200,-Kč (cca 110 EUR ) na kalendářní měsíc. Čtvrtým měsícem nezaplaceného výživného se stáváte kriminálníkem, a cestou městskou hromadnou dopravou, páchnouc jak opice, za polévkami po Praze když Vás na čapá revizor, tak jen jistina Vás k úhradě na pokutách přijde měsíčně na cca 32 tisíc korun ( cca 1600 EUR ). To je matematika.. života.. těm Lidem, co ? Pane bývalý ministře financí. Pane premiére.. současný.. ve stopách vládně rádoby, povětšinou, politických parlamentních garnitur (vyjma Václava Havla, a Pirátů v současnosti ) postsametových.
Jste, (s ohledem na výše uvedené skutečnosti, doložitelné, i prokazatelné, i s ohledem na ostatní skutečnosti, o kterých se zmiňuji na blogu, povětšinou.. i když vyjímky se jistě..dobrých srdíček, všude najdou), myslím, co do ustanovované legislativy a jejich důsledcích.. ostudou země České, zde v ní.
..
Správná částka ,,životního minima" má být, s ohledem na vše výše zmíněné, minimálně: 7500,-CZK ( s každoroční valorizací, podle vývoje spotřebitelských cen, a s ohledem k provázanosti s exekučními zákony a zákonem oddlužení, též podle vývoje cen nájmů bytů, aby Lidé nekončili svou životní pouť na planetě Zemi, v naší zemi České, uprostřed Evropy, na ulici ).
Možná si Babiš říká, či jiní si možná říkají..,,stejně se to tu zvládnout nedá" tak aspoň si užít člověk má.. ( tak mi to připadá ). Ale to je omyl.. protože.. Ono se to zvládnout dá, směrem ,,pro život" důstojný všem. Způsobem ( jedině, jiný plán, co vím, smysluplný žádný, v zemi zdejší, není. ) který popisuji na blogu, a v tamních odkazech.. pane premiére.. současný. NÁRODE ČESKÝ. Tedy, mám na mysli pohledem oka budoucnosti, co se i týká, nejen přežití národa Českého, ale také blaha jeho. Jenže, aby tak mohlo nastat, muselo by se začít konat dle mých textů, pozitivně, hned.
..

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/