pondělí 20. srpna 2018

K tématu ,,Stávková pohotovost zdravotníků v ČR“:


K tématu ,,Stávková pohotovost zdravotníků v ČR“: Jak dlouho už zdravotníci čeští řeší ,,oprávněnou“ svou nespokojenost s výší svých mezd ? Postsametově..stále..prozatím.

Jako občan, sem tam i pacient, mám soucit se zdravotními sestrami, když slyším, že v současnosti jejich plat je, jak slýchám v médiích, cca 20 tisíc hrubého (tedy cca 15 tisíc čistého). Tedy v době, kdy například ve městě ta zdravotní sestřička, která například má dítě a žije s ním sama bez manžela, bez partnera, což je jak slýchávám, časté, zaplatí za pronájem bytu svého například 2+1 měsíčně cca 11 tisíc korun včetně služeb souvisejících s nájmem, ale jsou i nájmy vyšší, tržní. S bydlením v bytě v obcích se příliš kalkulovat nedá, protože jak mi bylo sděleno paní vedoucí stavebního odboru Praha 4, tento státní bytový fond v současnosti je cca 2 procentní vůči celkovému realitnímu trhu. Tedy ani případná snaha o jakési filosofické pomyslné snížení průměrného měsíčního nájmu bytu ve městě, například v Praze, nemůže uspět.

Z uvedeného je tedy zřejmé, že ,,naší“ sestřičce, průměrně zbývá, při zachovávání jí podmínek zákoníku práce, bez příplatků za noční směny, za předčasy, cca 4 tisíce korun na živobytí měsíčně pro sebe (jídlo, ošacení, hygiena, léky, zubař, dopravné, kultura, sport, vzdělávání se..tedy osobní rozvoj) Kdo si myslí, že uvedené 4 tisíce mohou dospělému člověku stačit na jeho zde uvedené ,,živobytí“ ?

Zkuste si vyžít jen jídlem ze 4 tisíc korun..páni, paní..vládní..zákonodární..celý měsíc..dám Vám tip: U Bulhara pod mostem v Praze se dávaly polévky 2x denně, se dvěma krajíci chleba, ale musíte si vystát frontu tam na tom parkovišti pod mostem..tedy, pokud jste bezdomovcem, je to Vaše tam právo..

A tak se jaksi spoléhá na to, že zdravotní sestry nemají svůj osobní život příliš, že jsou jaksi předurčeny svým oborem k ,,poslání“ pracujíc na tři směny, s množstvím přesčasů nevím jakým..a vlády postsametové je neustále udržují na hladině jejich mzdy poněkud, jak vnímám, základní, bídné.

A to zde nezmiňuji náklady na dítě, o které tato žena, matka, pečuje.

No a zákonem ustanovené, tedy ministerstvem práce a sociálních věcí ČR ustanovené tzv. ,,životní minimum“, které pobírají například bezdomovci, činí 3400,-Kč. Pokud si jej ,,zaslouží“ například veřejně prospěšnou prací alespoň 20 hodin odpracovaných (cca půlku z toho dostane ve stravenkách), za situace kdy nemají kde složit hlavu důstojně, kde se umýt, kde si vyprat, nemaje si možnost řádně se převlékat, vyměňovat si své spodní prádlo..nemaje ani peníze na doplatky na Léky, na zubaře například.., nemaje právo tím ani na rodinu, na partnerství, na pomilování.., viz prvky asociální na mém blogu: GoldenFriendOne.blogspot.com .

Tedy jak vidno, zdravotní sestra je za svou jistě odpovědnou a obětavou práci, za své vzdělání, za svou službu, odměňována, v naší zemi České, pokud má mzdu, jak slýchám, cca 20 tisíc korun hrubého, takřka obdobně, co se příjmu na ,,živobytí“ týká, jako ten bezdomovec.

Takže to vidím tak, že vlády postsametové mají ke zdravotníkům, k sestřičkám zdravotním, ( k národu Českému též však )morálně značný i sociálně hanebný dluh.

To, že nám politici ,,slibují“ období za dva roky že bude to, či ono..víte..to už tady bylo tolikrát..Za tři roky přibližně začne zase volební kampaň, je to taková kampaňo politika, to jejich si ,,politické bytí“..nic nedat, nebo jen trošku..a slibovat.., vše náležitě a co nejvíce potutelně natahovat, a pak se řekne, (jako například s tím navýšením platů plošným o 10% podpora (například) Babišova před udělením souhlasu jeho vládě letos), že sice říkal, že to podpoří, ale že nic jistého neslíbil..takhle se to dělá. Důvěru vlády bez stávkové pohotovosti zdravotníků tenkrát získal, a teď už může požadavky na 10 % nárůst platů plošný ,,odmítat“. Odbory se umírnily, jelikož o mzdách.., o platech, se ode dneška ,,slibotechně“ ,,jedná“.

Ony ty sliby nejsou však nic jiného, nežli ,,život na dluh“ těch politiků.

Jelikož, nic nedali, jen slíbili, a žijí si politicky dál.

Slib nic nestojí, je okamžitý, s okamžitým výsledkem uklidnění situace, a život politický, ,,bazénová párty“..jede dál.

Lidé mají novou emoci ,,čekací“ zase.

Tak zvaní TOP manažeři, marketingové agentury, vlády, leckdy i neseriózně se naučily ,,pracovat s emocemi“ lidí, za účelem jejich ,,čekatelství“. Proto jsme zde, myslím, též měli za ,,totáče“ ,,za normalizace“ komunistické pětiletky,..dobře se Lidé ,,stabilizovali“ ve svém čekání..a po pěti letech se to vždy náležitě ,,politrucky“ okecalo, a zase se to okecalo na pětiletku další..a další..ty závěrečné už jsem neposlouchal, protože jsem věděl, že jsou to jen tlachy. Jó, pravda..měli kravaty..sem tam i fraky. Vláda předchozího volebního období s panem premiérem Sobotkou a s paní Marksovou jakožto tehdejší ministriní MPSV ČR dokonce vymyslela nikoli pětiletku, ale dvacetiletku podpořeno jejich webovým portálem..ale program žádný reálný, odpovídající tématu ,,sociálnímu“ dle toho ministerstva, jsem tam nenašel..takže opět jen mazání medíku kolem úst, aby byli zvoleni, ale kde nic, tu nic.. ( GoldenFriendOne.blogspot.com ) reálně, konstruktivně.

Pokud naše ekonomika je závislá hlavně na výrobě a vývozu automobilů, jak slýchám, tedy hlavně na škodovce, pak můžeme mít, dlouhodobě, jako stát, myslím ,,problém“.

Je zapotřebí ,,diverzifikace“ směrem k podpoře dostatečné drobného podnikání, zaměřit se na snížení vlastní spotřeby nezdravé, tedy na umírněnost, na zemědělskou soběstačnost tím, že tuto umírněnost bude zemědělství kopírovat druhově plodinově, snížit jim živnostníkům daňově odvodovou celkovou zátěž, vzít si příklad ze Švýcarska, ale též z Lichensteinska, též však z Lucemburska co do skladby služeb, dostatečně podporovat vědu a výzkum, vynálezectví, zlepšovatelství, inovace..je zapotřebí postavit dostatečný počet bytů státních ,,dostupného bydlení“ na úroveň alespoň 60% celkového bytového fondu země ČR..když už to předchozí vlády dovolily rozprodat, tedy ,,prošustrovaly“. Premiér současný by situaci s nedostatkem bytů zřejmě, jak jsem pochopil, vyřešil omezením ,,příspěvku a doplatku na bydlení“ potřebným..tím by je z bytů vypudil na ulici, a bytů by pak měl rázem ,,dostatek“..jenže nikoli státních... Tedy asi za předpokladu, že by čas těm bezdomovcům pak dokonal své, což se i reálně děje jim, postupně..i zdravotně samozřejmě.

Aby náš stát se stal zemí, kde Lidé jsou, budou, ve skutečné, nejen té domnělé, prosperitě spokojení, je zapotřebí mimo jiné, dostatečná vzájemná úcta v Lásce s programem národním: ,,péče o člověka“..alespoň po vzoru Švýcarů ( www.GoldenFriendOne.blogspot.com ) prozatím, ale můžeme v tom jít, myslím, ještě dál..mnohem dál..vědomě, vědomou prosperitou tou, promyšleně propracovanou.



Jít cestou kvality, nejen výrobků, ale i služeb.

Kvalita však myslím, začíná, u srdce úctou v Lásce k člověku a ke všemu stvořenému.

Jak zaměstnavatel může projevit, projevovat, úctu svému zaměstnanci ? Stát ?

Mimo jiné též výší odměn za jeho práci.

Pokud zaměstnanec nevidí náležitou úctu, dlouhodobě..jak může vypadat jeho pracovní výstup ?

Když se cítí, jako téměř otrok na příklad ?

Unaveně, například.

Chcete, Lidé vládní, aby zdravotníci, sestry, předváděli výkony na úrovni kvality vysoké, ale odměňujete je na úrovni bezdomovců, coby jejich jim daných základních mzdových příjmů na živobytí.

(A to zde nezmiňuji příliš například ,,minimální mzdu“, za kterou pracuje dle webu MPSV ČR cca 144 tisíc Lidí, ze které jim ani to ,,životní minimum“ po zaplacení nájmu bytu nezbývá..musejí tedy žádat o sociální dávky státu.)

(Politici se jaksi podivují nad tím, že Lidé chtějí mít jisté důstojné a dostupné bydlení v bytě a zdravou stravu pokud možno bez zadlužování se..to mi připadá poněkud zvrácené, či nemocné.. takovéto uvažování..podivování se.. politiků..).

A co ostatní zdravotní personál ? Sanitáři, uklízečky, kuchaři a kuchařky, kteří mají platy zřejmě ještě nižší, nežli zmíněné zdravotní sestry například..v naší zemi není dlouhodobě jak vnímám, politická vůle udělat z národa Českého Lid spokojený, jenž se těší náležité úctě cizinců, na rozdíl od vlády Švýcarské vůči Lidu svému.., například..

Myslíte si, Lidé vládní, zákonodární, ti z Vás za toto odpovědní, že to, jakou úctu v Lásce, projevujete národu Českému, Lidu Českému, legislativně výstupově, platově, cizinci nevidí ?

Na úrovni ,,Stolyčněje“, Lobby, střetů zájmů,.. i tunelů.. leckdy jak víme..například ?..a co dál..?

Kde národ Český je na jednom z předních míst světa v užívání alkoholu, a na cca 40 místě co do čistoty v korupci ? ..doposud ve statistikách světového žebříčku ? ( doufám, že to se brzy má potenciál změnit, a také změní. S pomocí Lidí dobrých, i Boží.. i andělské ).

Oni to samozřejmě ti cizinci vidí, nejsou hloupí. A podle toho s námi, myslím, i jednají.

Jsou to, takové už..zvyky..

A pak se Češi diví, jak je možné, že v zahraničí je životní úroveň Lidí vyšší, že si více vydělají za naprosto stejnou práci, například..

Projevují nám cizinci takovou úctu, jakou vidí, že projevuje naše vláda svému Lidu.

Takovou úctu nám cizinci projevují, jakou vidí, že Lid si žádá, takovou, jakou sám k sobě Lid tedy i má.

( Zkuste dát zdravotní sestřičce ve Švýcarsku na měsíc 3400,-Kč. Ona charitativně Vám vyhoví..bude žít z úspor..nějaký čas..charitativně. Ale může se stát, že budete mít možná problém pak s celou širokou společností Švýcarskou..stávkou odborovou, důslednou. ).


Je to vše o kvalitě, která začíná Láskou v úctě k člověku, a ke všemu Stvořenému.

Motto: Láskou v úctě k člověku a ke všemu Stvořenému, a smyslem pro sociální, estetické, i inovační cítění, i k cítění ,,rozvoje osobností“, národa.. ke kvalitě, dle zájmu, možností, schopností a sil každého člověka, a tím případně i ke spokojenosti s výší hdp. Též tím za kultivací a rozvojem společnosti, civilizace..i matky Země, v souladu s ní.

Politici nám sem tam říkávají, že na to, či ono, peníze nesou..a leckdy tomu i sami snad věří.

I ekonomové mezi nimi nám to někteří říkávají.

No, myslím si o tom, a nejen já, ale přede mnou i jeden světově uznávaný významný ,,ekonom“, že peněz, finanční síly, je na planetě Zemi tolik pro každého z nás, jaká je obecně kolektivně naše ,,Láska v úctě k člověku a ke všemu Stvořenému..k blžním

( na billboardech velikosti cca A2 na pobočkách české pošty nápis:,, Aby cizí problémy nezničily Váš život“ však, myslím, tomuto mottu zdaleka neodpovídá, je mu nahony vzdálený..

..jelikož..ptám se: Kdo je cizí ? Naše potencionální Láska? ..jenže, to jim můžete psát..doalejůja, páni ministři vnitra, coby šéfové České pošty, si udělají, dělají, v tomto, co chtějí, jaksi rozum cedulkou tou na pobočkách České pošty podprahově Lidem masírují, strachem, na místo toho, aby se pověnovali dostatečně příčině vzniku exekucí a bezdomovectví, nápravě legislativy ,,prvků asociálních“ o kterých píši na svých blozích zde uvedených.)


Zaznamenal jsem též, že například bezdomovec hospitalizovaný v nemocnici asi tak 15 dní neměl peníze na zaplacení lůžka v době, kdy se lůžko hradilo cca 100,-Kč na den a noc, zůstal tedy nemocnici dlužen cca 1500,-Kč, a dnes od něho stát exekučně vymáhá prostřednictvím nemocnice, exekutora, částku téměř 10 tisíc. Tedy..i ty hyeny si vezmou v holé přírodě jen tolik, kolik potřebují k životu..Jak je tedy toto, prosím, lidské..Lidé vládní, zákonodární ? ,,Ubít nemocného bezdomovce exekučně“ ? Ubít exekučně člověka takto ? Je, myslím, hanebné provozování takovéhle legislativy negativní, asociální.

60 tisíc bezdomovců,

850 tisíc lidí v exekuci,

s počtem 4,5 milionu exekucí..to myslím, hovoří před Bohem, za sebe, za Vás, za Vaše uvažování, politici Čeští postsametoví, i ti z Vás ..odpovědní..současní..vůči Lidu, vůči národu..nebo spíš o ,,nepřemýšlení Vašem“ dostatečném o tématu, potřebně, demograficky, sociálně, což může nasvědčovat například o nedostatečné vyzrálosti mentální, duševní, k výkonu takto společensky odpovědné funkce. Uvedený stav věcí již zde v naší zemi České trvá příliš mnoho let, nemůže se proto na mne nikdo zlobit, že zde píšu takto otevřeně, že zde takto ukazuji zrcadlo společnosti, politiků. Ve jménu nápravy věcí, ve jménu ,,života“, důstojného všem.


Chce-li společnost v klidu a ve spokojenosti žít, ,,přežít“, s ohledem na budoucnost svou, doporučuji, nechť následuje a rozvíjí, jakožto základ krom zde mnou uvedeného, informace na blogu: www.ForLivingOne.blogspot.com .

Co se zdravotních sester týká, a slíbeného navýšení jim platu o alespoň 5 tisíc (tedy nikoli slib že ,,až o 5 tisíc), je to tedy, myslím, velmi na místě.

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/