úterý 21. srpna 2018

O štěňátku .. LIDU: ( Ze života, s poděkováním, a s úvahou mou politicko sociologickou )

K dnešnímu vysílání Českého rozhlasu ku příležitosti výročí okupace země České v roce 1968 a následujících 21 Let..trocha poezie (O štěňátku): 
 Předmluva k textu:

Jak známo, historie se může opakovat. Ne nutně proto, že by se chtěla opakovat, ale možná proto, že Lidé mají obdobné své zvyky, a dělají obdobné chyby. Jak při vedení státu, boje, obrany, či prostě národa, tak v běžném životě. Tedy může se opakovat nikoli stejně, ale i jinak, jinými druhy útisků, útoků, napadení, i s využitím moderních technologilí, ale i s využitím prostých podlostí, které existují co Lidstvo je provozuje, také novým zbrojením, ale také prostou Lidskou hloupostí či nevyzrálostí, projevujících se například bezkoncepčností při řízení státu.. a toto vše nelze přehlížet hlavou pštrosí do písku, či netečností před tím, pokud si kdo chce uhlídat svobodu, demokracii, a pro své děti, dožít se stáří v ,,důstojnosti“, i v důstojnosti pak, neosaměle, až přijde jeho čas, odejít z tohoto života, do.. například, bude-li jeho Duše chtít...znovuzrození.
Tak to může jít, chodit, dokola, po generace, aniž by kdo shlédl příčinu toho, proč tomu..opakování se historických událostí i neblahých, tak je.
Proč tomu tak je, je uvedeno v první zdejší větě článku za ,,poděkováním“.
Mohou být i další faktory, v rámci teorie relativity jich může být asi i bezpočet, jako například ,,náhoda“. Jiní filozofově světa zase říkají, že náhody neexistují.
Necítívám se příliš dobře, když slýchám například v rozhovorech mediálně chlácholivě mluvit pana Pitharta, který se podílel například na tvorbě ,,obsahově bezduché ,,Listiny Lidských práv a svobod ČR“, kterou zakotvili prý cca v roce 1993 do ústavy ČR..v porovnání s dokumentem ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN“. Ptám se proč ? Proč musí být a je tak ,,obsahově bezduchá“, vyprázdněná, v porovnání s tím Lidskoprávním dokumentem mezinárodním ? Nějak to na mne budí dojem jakéhosi oficiálního na ,,rychlo spíchnutého“ jak pan Pithart i přiznal, ,,zastření“ skutečného obsahu Lidských práv, garantovaných Všeobecnou deklarací Lidských práv OSN, ve prospěch možnosti zavést v naší zemi podmínky pro ,,levný kapitalismus“ (laciné projekty, laciná pracovní síla, pěstování si bezdomovectví, potažmo oslabení země České, národa). Výsledek ? Národ Český je nyní aktuálně, jak nám demografové i sociologové, říkají, i jak nám vloni na jaře 2017 sdělil ministr vnitra ČR, ,,vymírá“, a je prý populačně doplňován imigranty.. (asi ponejvíce z Ukrajiny..například ? ) ...prý dočasně, pracovně. Ptám se tedy..odkud tedy vítr vane ? Jak víme, Ukrajina byla anexována Ruskem později, a jsou tam s jejich Ukrajinců většinově nesouhlasem, doposud.
Ti lidé z Ukrajiny zde se mohou oženit, vdát, mít zde i spolu České děti, nejsou to, ti imigranti, roboti..
Tedy nám sice politici říkají, že jde o dočasné řešení, ale ve skutečnosti se zde například manželstvím s Češkou, s Čechem, založením zde rodiny, mohou usadit. Aby to ode mne nevyznělo nějak zaujatě, ruština jako jazyk se mi od malička líbí, i rusky mluvící ženy mi jsou tudíž milé, a mám kamarádku pocházející z rusky mluvící země, zde žijící. Avšak nemohu se ztotožnt s praktikami mocenské podlé politiky, ať už je provozována kýmkoli na světě.
..
Otázka dnešních dnů v médiích, v rozhlase zní, jaká rizika nám hrozí v souvislosti s padesátým výročím okupace Československa r. 1968 ??

..Především zde děkuji, že JSTE, milí naši přátelé rozhlasoví :-)..

No a můj názor..: Dnes jsou to, jako v minulosti, myslím, sobecké zájmy jednotlivců, i skupin, i vládních, i politických jednotlivců a skupin.
Které si nejsnadněji například mohou prosazovat, tendenčně tyto své zájmy, jak vnímám, ve snaze si své, novodobě módně, například i ustanovováním si tomu odpovídající Legislativy, zákonů, sbírek, vládních nařízení, a jiných kroků, včetně ochoty užití síly v podobě známostí podloudně, či vlastního státního úřadu.
(Z tohoto pohledu mi připadá, že to, co jsme zde viděli na kauzách kriminálních hospodářských v kruzích politických v období dosavadním postsametovém, mohlo být jakési ,,paběrkování jejich“, i když šlo o mnohamilionové, i mnohamiliardové částky.)

To však, přehlížení takovýchto případných ,,deliktů“ národem, by mohlo mít pro společnost, myslím, ať už dříve, či později, fatální důsledky. Mohl by se o to postarat související následný vývoj politický naší země, či sociálně ekonomicko politický, ale i například Matka Země, tedy prostřednictvím například různých přírodních změn..Cesty Boží jsou, když nenasloucháš Mu, nevyzpytatelné. Proto se přikláním k tomu, být Mu nakloněn, vždy a všude, naslouchat Mu. Pak je předpoklad, pokud v tom setrváš, že i světlo Jeho, Ráj na Zemi spatříš..avšak jen a pouze v upřímnosti své, srdečně..to On, i Andělé, vždy poznají.

Chlácholivý hlas pana Pitharta k tématu o tom, že parlamentní demokracie (zatím) u nás funguje, i když skřípe, mi dal inspiraci pro níže uvedené verše. Vážím si jeho dosavadní práce, avšak si myslím, že obdobné chlácholení musí mít jisté hranice. Tedy, pokud jde člověku, národu, o svobodu, demokracii, dodržování práv, tedy včetně Lidskoprávních mezinárodních, těm národním nadřazených..v Lásce Boží.

..Pejsci, štěňátka,..ti, myslím, leckteří, též vědí… své. A též jako On..Bůh, prostě..,,poznají“ :-)

...

O Štěňátku
(příběh ze života)

Když štěnátko spatříš, boxerčí,
dívenku, sedmiletou například, s fenkou, boxerčí,

hravou, třeba sedmiměsíční,
,,fenku tu“..když spatříš s ní, s dívenkou tou.. ,,boxerčí“,

vidíš, jak vycvičená je, spanile poslušná,
jak u nohy paničce jde té malé,

neskonalou spanilost její, dívenky té ,
i spanilost v poslušnosti fenky té, její, boxerčí když vidíš,

světa zázrak vidíš, téměř neudýchatelný,
ten spanilý, boxerčí.

Štěstí v srdci máš v tu chvíli.

Až se ti v hlavě zrodí nápad nekloudný,
pak štěnátko boxerčí,
svůj zázrak v mžiku dá Ti,
štěňátko to boxerčí.


Dar ten svůj Ti dá, nesmlouvavý,
obranářský, v mžiku, boxerčí.

Štěstí srdce a kalhot, jen tiše hlídáš si, v tu chvíli.

A když jej zahlédne,
štěstí Tvé, Lidské, v srdci Tvém,
Lásku, zulíbá Tě,
to štěně..zas v mžiku, štěstím svým, boxerčím.

Národe můj, nestůj.
Pojď se mnou,
cestou naší, společnou.

Štěňátko boxerčí,
štěstíčko jeho, srdečné,
může nám být nesmlouvavou oporou.

I Bůh nad svými dětmi dlící,
toť pravící..
napříč éterem, i gestikulující..
vyváženě.., napříč pravicí i levicí.

Kde máš srdíčko své ?
Inu, po levici.

Kde máš cit svůj ?
Všude, vyváženě v těle.
Nejen po pravici, či Levici


Je krásná Láska dětí,
i štěňátko, pejska, boxerky.


Doslov k textu:
Je myslím, velmi nešťastné, že Lidé dali politické příměry dvěma polovinám těla..pravici, a levici.
Měli by se především k sobě navzájem chovat, Lidé, jako ,,sociální bytosti“, dle pravdy Boží..pomáhat si, jak každý nejlíp umí. Navíc při takovémto členění, dvou směrném, Lidé mohou, myslím, i ti politici sami, snadno přehlédnout i případná nebezpečí, ukrývající se u dané skupiny osob jinde. A může pak se i snadno tudíž stát, že když si toho někdo všimne, chtíc to řešit, může už být i fatálně pozdě (viz například 1938, 1968 ).

Pojmy omezující je, Lidsky, o pravici a Levici, ideologie politické, které bývají i zdrojem nepokojů, válek, by mohly být upozaděny až téměř zapomenuty, nepoužívány.

Svými programy, rozmanitě ,,pro život“ důstojný všem laděnými, by mohli oslovovat voliče.

Je fajn, že někdo vynalezl slovo ,,sociologie“ pro pojmenování tématu i základních lidských potřeb. Avšak není myslím fajn, když se to, že člověk má základní potřeby své, jako dostupné bydlení, zdravá strava, rodina, přátelé a známí, společnost, seberealizace, potřeba být prospěšným člověkem, kultura pro rozvoj, staví do světla jakýchsi fanatických ideologií světa, ať už za ně jsou dosazována zástupně jména..jelikož základní lidské potřeby přírodou člověku dané pro jeho život, přežití a rozvoj nemohou přece za charakter lidí, fanatiků, či i sadistů..leckdy možná i senilních, či jinak psychicky narušených..protože si myslím, že zdravý člověk by nemohl být tak zlý, a uvězňovat například nevinné, zabíjet nevinné lidi jen tak.. a podobně.

Prostě, myslím, každý člověk je obdařem citem Lásky, a potřebou být prospěšný, také svým osobitým talentem, základními Lidskými potřebami, a toto by mělo být podporováno.

Jenže politici neznají jinou cestu, nežli se nazývat do prava či do leva.
Připadá mi to poněkud stupidní rozčlenění něčeho tak rozmanitého, jako je život.

Ale umím pochopit trochu, že asi Lidé s krátkozrakým smýšlením dál prostě dohlédnout neumí.
No, myslím, škoda..tak uvidíme,..snad se, i jim, ,,vyčasí“.

No a pak jsou na světě, jak z novin a z médií víme, Lidé psychicky nemocní, kteří touží po zbrojení, po válkách, po terorismu, po barbarství, po rozkrádání si státu, a podobně, a před tím je, myslím, zapotřebí zaujmout národe Český, dostatečnou prevenci, například i dostatečně připravenou a bleskuakceschopnou armádou, též však vlastní občanskou bdělostí, co se týká ustatnovování legislativy, zákonů. Ve jménu ,,pro život“ důstojný všem.

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/