pátek 7. září 2018

BYDLENÍ v České republice ? K informaci premiéra ,,o slibech dotačně investičních městům a obcím na bydlení v České republice ..dle informace v médiích zde dne 7. září 2018:

( 20.září 2018):
Zajistěte Lidu, Lidé vládní, z Lidu vzešlí, jím zvolení
 
,,DOSTUPNÉ BYDLENÍ" !!
tedy bydlení v bytě
 
dle Všeobecné deklarace Lidských práv OSN,
dle prosté LIDSKOSTI !
 
vždy a za každé situace jim.

Je nezbytně, myslím, zapotřebí, aby vláda zajistila, výstavbou, či odkupem, rekonstrukcemi, nyní aktuálně ( dnes je 20. září 2018 ), předání nájemního dostupného bydlení všem, kdož jsou aktuálně v bytové nouzi, krizi. Tedy vláda tuálně jde o cca 120 tisíc takových bytů.
S tím, že nyní aktuálně potřebuje předat takový byt cca 60 tisíc bezdomovců..

Je také, myslím, nezbytné aby se stát, ( tedy vláda a zákonodárci) postaral o znovunabytí, vystavbou, či odkupem nebo rekonstrukcemi, o svůj státní , obecní, bytový fond v poměru cca 60% z celkového současného bytového fondu státu.
Pro zajištění prosperity země České.
Aby se děti mohly rodit, dostatečně, aby Lidé mohli důstojně žít, a vychovávat spokojeně, spokojené děti.

Pro PROSPERITU, národa, tu skutečnou, s  potencionálem jejího přetrvání.

( www.GoldenFriendOne.blogspot.com )
...

Předchozí příspěvky k tématu:

K informaci současného premiéra  ústy jeho dnes v médiích, ,,o dotacích městům a obcím na byty":

Sem tam, občas, slýcháme různé..mediální výkřiky..

Pokud kdokoli z vlády, včetně premiéra, či ze zákonodárců, tedy kdokoli z politiků říká o penězích v číslech, tedy pokud kvantifikuje finanční částkou nějakou operaci, transakci, či soubor transakcí, a není schopen při tom definovat, kvantitu pořizovacích jednotek ( například plánovaného počtu výstavby bytů) zárověň též i v čase na počet předem plánovaných jednotek, pak ať se na mne nikdo nezlobí, ale takovéto ,,výkřiky“ o miliardách městům a obcím, následně pak takovéto výkřiky o desítkách miliard mi důvěryhodně nezní.
( www
...
 
Předchozí příspěvky k tématu:

Naše země Česká má cca 6000 obcí.

Tedy pokud by se v průměru každá z nich uvolila postavit cca 10 bytů, sociálních, obecních,

dalo by se tedy pro současných 60 tisíc bezdomovců postavit toto množství bytů pro každého z nich za dobu poměrně relativně krátkou, i třeba do 1 roku.

Pokud by pořizovací cena jednoho takového bytu byla cca 1 milion korun, stálo by to 60 miliard korun. Přičemž by tito bezdomovci museli tyto byty dostat přidělené přednostně před všemi ostatními občany, i před ženami s dětmi. No, a pokud, jak je proklamováno, z uvedeného počtu bytů například, by pouze 5% z nich bylo určených jakožto sociálních, pak by se naši bezdomovci mohli těšit na své ubytování všichni za 20 let..tedy pokud by to ještě přežili.

Tedy z uvedeného je zřejmé, že částka proklamovaná, v miliardách, by musela být v průběhu toho jednoho roku investovaná, 1 bilion 200 miliard korun.

Ptám se znovu, tedy..aby ti Lidé, těch 60 tisíc bezdomovců v naší zemi České do cca 1 roku aby bydleli, má naše vláda vyčleněno tedy pro ně částku cca 1 bilion 200 miliard korun, nebo hodlá ty bezdomovce nechat bydlet na ulici ?

Jděme dál..ve slibech vlády současné, a současného premiéra:
..

No, a pak jsem slyšel také mediálně názor, z úst paní ministrině pro místní rozvoj, že má vyčleněných 2 miliardy ročně na výstavbu a rekonstrukce bytů městům a obcím, a že si na vládě řekli, že tu částku zněkolikanásobí..avšak ,,bez konkretizace v číslech, i bez kvantity bytových jednotek, a v jaké jednotce času, třeba i dílčím“. V podstatě totéž jsem dnes slyšel z úst premiéra současného. Přičemž i zde je proklamováno jimi pravidlo, že cca 5% těch bytů by mělo být tzv. ,,sociálních“, avšak bez specifikace, co to vlastně oficiálně ,,sociální byt“ je, bez zákona o sociálním bydlení, tudíž vlastně oficiálně ani ten pojem v naší zemi České neexistuje, a tudíž na něj nelze čerpat oficiálně v právním státě ani žádnou dotaci, ani úvěr, například, ..si celkem oprávněně myslím. Má toto být ,,modrní marketing“, pane premiére? Mně to spíš součtem připadá jaksi poněkud nedůvěryhodné..zatímco těm Lidem na ulici ,,tiká čas“, což jistě musíte vědět, i Vaši vládní a zákonodární kolegové, kolegyně.

No, a pak zde na planetě Zemi máme různá ,,šapitó“, kde různí aktéři obecenstvu sem tam vyběhnou z povzdálí, či ze zákulisí, a cosi ,,vykřiknou“ do mikrofonu, či z povzdálí na mikrofon, i sem tam do kamery, a zase zmizí, a tak to stále opakují..to je jejich role, v tom jejich ,,šapitó“. Avšak pokud bychom se měli například taktéž stále cítit jako v cirkuse, vidět stále dokola manéž, byť třeba nedůvěryhodnými bezkoncepčními proklamacemi, k popukání to tedy rozhodně, myslím, není.

Zvláště, když na ulicích země České každodenně zápolí o své zdraví, potažmo o život, cca 60 tisíc bezdomovců, například, tedy síla populace České v počtu cca 5ti okresních měst v pozici žijící si ,,bezdomovectví“. Nevěřím, že většina z nich jsou ti, kdož si to vybrali za svůj způsob života, tomu nemůže věřit nikdo. Možná několik z nich ano, ale všichni NE. Do tohoto stavu je dostala asociální politika současných vlád postsametových, zejména asociálním ne vždy funkčním systémem sociálních dávek, v hojné míře ,,k nežití“, legislativou ustanovenou s ,,prvky asociálními“ , jak o tom píši na svém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com a v tamních odkazech, tudíž systémem asociálním, a za toto, většinově, před Bohem nesou tyto vlády, a zákonodárci, i historicky, plnou odpovědnost, o tom jsem přesvědčený.

Takže, prosím, Lidé vládní, rádoby vládo, rádoby politici, bylo by prosím možné vyjadřovat se směrem k národu vždy korektně, čestně, bez rádoby a jen stále myšlenek na kampaň ?

No, je ale pravděpodobné, že prostě jak se Lidově říkává příslovím českým:

..starého psa novým kouskům jen tak snadno nenaučíš..tedy..zvyk je železná košile,

a úvěr je železná kráva..a politici si kupují hlasy sliby milionovými, miliardovými, stamiliardovými, biliony..vidíte? ..Taky to umím.. (ta čísla) ..i trilionovými :-) . Ale jak pravím..k popukání to tady tedy není.

No a do toho máme situaci, kde současný premiér proklamuje hesla, že země Afriky nepotřebují peníze, ale výstavbu infrastruktury, otevřít cestu sem tamním studentům..vyjadřuje se k tématům Evropy, které jsou však již ostatními vládami Evropy vymyšlené..tedy opět jaksi ,,výkřiky“ v tom shledávám, jaksi ,,kampaňové“. Oni by to sice ti Lidé potřebovali, ale také potřebují mít co jíst při tom studiu, i ti, co nestudují. Jak by tohle chtěl náš současný premiér, který na ulicích země České ponechává po celou dobu co je ve vládě, 60 tisíc bezdomovců, i coby ministr financí v minulosti, řešit ?

To jako že se by se angažoval na dálku, či zblízka v Africe, a našinci budou bydlet v parku?

Tomu snad nikdo příliš věřit nemůže.

No, snad EU něco být pro ty Afričany být schopna udělat, dělat, trochu může.

Výše uvedená čísla, myslím hovoří za sebe jasně.

Jinými slovy, proklamování velkých hesel, premiérem současným, velkých Evropských, i jž dokonce globálních světových, cílů..a kde nic, reálně, tu nic ani v naší zemi České..ale něco přece jen..dotace EU, ty zatím fungují.. Ale jinak? Jen úprava legislativy asociální k obrazu svému, výměna lidí v důležitých státních funkcích, trvalou kampaň, snaha o omezení svobody přístupu k informacím ve zrychleném čtení, omezení příspěvků nepohodlným neziskovkám, omezení výplaty doplatku a příspěvku na bydlení..na co to měla být, prosím, příprava asi ?

Vzhledem k tomu, že se média, i poslanci včas ohradili důrazně, jaksi nic z toho současnému premiérovi neprošlo. Je však otázkou, o čem může člověk si snít i nesnít skutečně, takovýto, který napsal o tom knihu, pro mne však naprosto bez důvěry.

No a představme si ,,cestu“, kde jíti po ní znamená korektnost, čestnost, jistotu, stabilitu.

Po ní jdoucí národ, kterou vede neustále ta která skupina v čele se svým si sobě vyvoleným si s ním si rozumějící, a tento včetně nich stále jaksi dělá kroky nejasné po ní, mlhou zahalené, sem tam si i šlápne při chůzi i vedle ní, i na křivo trošičku, takřka neznatelně ale citelně...kam prosím může takováto skupinka dovést národ ? Prozatím si národ jdoucí, Létem, na cestě té sem tam uprostřed toho léta již vidoucí lístky podzimu spadlé ?

Jen upozorňuji na to, že již je měsíc září..tedy Léto již skončilo, to období roční.

Prezident současný Český nám dnes v médiích sdělil, že zde nemáme přímou leteckou linku do Indie, asi jako že by ji zde rád měl... ,,No fajn. Indky bývají sympatické, ale je otázkou, zda nebývají obvykle již zaláskované " :-) .


Nabádám národ Český ke značné obezřetnosti, na Cestě své.

Máte jí. Ode mne, v mých řádcích blogových a v odkazech tamních…


Přeji Vám všem Lásky pohodový čas.



Jiří ( GoldenFriendOne.blogspot.com )

K informaci ČRo o dotacím městům a obcím na byty ústy premiéra: Pokud kdokoli z vlády, včetně premiéra, či ze zákonodárců, tedy kdokoli z politiků říká o penězích v číslech, tedy pokud kvantifikuje finanční částkou nějakou operaci, transakci, či soubor transakcí, a není schopen při tom definovat, kvantitu pořizovacích jednotek ( například plánovaného počtu výstavby bytů) zárověň též i v čase na počet předem plánovaných jednotek, pak ať se na mne nikdo nezlobí, ale takovéto ,,výkřiky“ o miliardách městům a obcím, následně pak takovéto výkřiky o desítkách miliard mi důvěryhodně nezní.

...

Jiří ( GoldenFriendOne.blogspot.com )

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/