pátek 7. září 2018

K tématu 4,5 milionu exekucí v České republice aktuálně



3. října 2018:
 
O exekucích, insolvencích, 

o zákonu o úpadku (o insolventnosti), 

vytrženého ,,od života", 

o důsledcích a dopadech tohoto.


Vzkaz ministru spravedlnosti ČR, vládě, Lidu,

 zákonodárcům..

Ke zprávě Českého rozhlasu o připravované novele insolvenčního zákona (tedy zákona o úpadku), jehož změnu dnes poslanci mají projednávat, schvalovat....můj osobní názor: Jak jsem slyšel, pan ministr spravedlnosti připravuje změnu uvedeného zákona..

Předchozí vlády, včetně té minulé, nám zde uvařili, a trvale udržovali, a doposud udržují, národu Českému, polívčičku, pomyslnou, poněkud chladnou.
Jedem, pomyslným, poněkud prodchnutou, kde ochutnání stojí člověka ,,život“ důstojný.
Jak píši, jak se můžete dočíst v níže uvedeném odkaze pod tímto článkem..

..Teprve, až vláda České republiky,, zákonodárci, zvýší tak zvanou:

,,nezabavitelnou částku“

* a) při exekuci

také však

* b) při přihlášení se a absolvání ,,bankrotu“

na částku k přežití ( tedy aby člověk si mohl z ní hradit řádně nájem měsíčně bytu, bez výpadku, a zbyly mu peníze ,,na živobytí, také na péči o své zdraví, o své děti..“, jak uvádím v odkaze níže,

teprve pak jednak bude moci zmizet fenomén ,,exekučních pastí“, otroků v Čechách, přívlastku v souvislosti se zemí Českou ,,EXEKUSTÁN“, a teprve pak se vláda, zákonodárci, vymaní z možnosti je zkoumat, a obvinit právníky světa, případně, z páchání tdloouhodobě trestného činu na skupině ekonomicky slabších občanech:

,,autogenocidní politika“ vůči vlastnímu Lidu.

Teprve pak bude těm Lidem, kteří si byť jen lízli té polívčičky (pomyslné, pomyslně), umožněno

,, ŽÍT “ důstojně, pracovat, a při tom podle svých možností splácet svůj dluh, své dluhy.

Jak by tomu mohlo být za současné situace, kdy exekutoři, i insolvenční správci ponechávají nezabavitelnou částku v takové níži, ze které nelze zaplatit bydlení ? Natož ,,žít“ ?
To nejde.

Zákony, milí mí, se musí vždy ustanovovat, případně pozměňovat, po předchozím přefiltrování sklíčkem kouzelným fotografa, kde filtr ten, nese jméno ,,LIDSKOST“ .. především.

Bez obdobného náhledu na život, sklíčkem tím, kouzelným, národoveckým, na ustanovování zákonů, jejich pozměňování, se tvoří systém nefunkční, a náchylný ke svému vlastnímu zániku nejrůznějšími vlivy.


Výpis z mého blogu:
zdroj: https://nazamysleni1.blogspot.com/2018/09/o-aktualnim-porusovani-lidskych-prav-v_25.html

Na uvedných legislativních změnách, souvisejících, s tématem částek minimálních nezabavitelných, a celkově ohledně tématu exekucí a bankrotu je, myslím, nezbytné, aby ,,ministryně práce a sociálních věcí ČR a ministr spravedlnosti spolupracovali ve vzájemné součinnosti.

Také v souvislosti s tím zde upozorňuji opakovaně na to, že exekutoři blokují občanům, rovněž v rozporu s mezinárodními Lidskoprávními úmluvami, jejich bankovní účty na nulu. Tedy člověka zlikvidují ekonomicko sociálně existenčně v podstatě z okamžiku na okamžik. Banka může v takovém případě vyplatit pouze 1x občanovi částku cca 7800,- (dvou a půl násobek životního minima)..tedy dlužník tím ztratil možnost zaplatit si řádně nájemné bytu, ale ztratil i podnikání pokud podniká, v podstatě skončil se životem reálně, jelikož nemá možnost systémově se jakkoli zařadit do chodu společnosti. Navíc pokud podniká, je uvržen exekutorem do insolvence své podnikatelské, kde je vystavený i možnosti následného jeho trestního stíhání. Toto zde uvádím zejména proto, že bankovní účty Lidí jsou uvedeny na jméno obvykle, a mnozí občané podnikají na svůj osobní, tedy nikoli na firemní bankovní účet, což je co vím, dle informace daňového poradce, za jistých okolností, zákonné.

Bankovní účet musí být ze zákona exekutorem i insolvenčním správcem ,,nedotknutelný“ do doby, nežli po dotázání soudem a odpovědi klienta (dlužníka), následné důkladné analýze finančních toků soudem, soud rozhodne o srážkách dlužníkovi z jeho bankovního účtu. Bez tohoto nesmí být jakkoli exekutorem či insolvenčním správcem ze zákona dotčen dlužníkův bankovní účet, ať už soukromý, či podnikatelský.

Nezabavitelná částka dlužníkovi exekutorem či insolvenčním správcem musí být stanovena minimálně ve výši, ze které je občan sto si uhradit důstojné bydlení v bytě (tedy samostatné, kde lze žít partnerským životem, počít a vychovávat své děti) plus své zdravé důstojné živobytí.

Nájemné nyní například garsoniery v bytě ve městě v ČR dle nájmu v místě obvyklém (dle průměrných cen realitního trhu nájemního bydlení, ( dle například nařízení vlády 453/2013 Sb , bezesporu vydané jakožto podpory ustanovení ,,Všeobecné deklarace Lidských práv OSN“..jenže ne vždy dodržovanou státními úředníky, ať už vědomě, či nevědomě ) aktuálně činí cca 9 tisíc Kč se službami souvisejícími. Náklady na živobytí důstojné se zdravou stravou pro dospělého člověka ( zdravá strava, ošacení, hygiena, léky, pánská ochrana, dámská hygiena, kosmetika, dopravné, léky, kultura ) vidím jako nezbytně minimální pro dospělého člověka aktuálně částkou součtem cca 6500,-Kč (což by mělo být minimální ,,existenční minimum“, i ,,životní minimum“) na kalendářní měsíc ( v současnosti je to 2100,-Kč existenčního minima a 3400,-Kč životního minima, a náklady na bydlení v nezabavitelných částkách exekutoři a ni insolvenční správci, ani soudci při schvalování insolvence, přednostně a řádně vůbec neřeší, občan klidně může mít blokovány bankovní účty na nulu, a také se tak děje,.. jak píši).

https://nazamysleni1.blogspot.com

( www.GoldenFriendOne.blogspot.com )

 

...

07.09.2018: Ke zprávě Českého rozhlasu o jednání poslanců o změně zákona o insolventnosti (nejen), tedy k tématu řešení situace cca 4,5 milionu exekucí v České republice: Tak jsem dnes slyšel v rozhlase zprávu, že našeho prezidenta ,,dožralo“.. jeho ústy, jeho hlasem..  Inu, vzhledem k tomu, co se v církvi Římskokatolické děje, zejména o to, jakou má reputaci v oblasti sexuálního zneužívání, a celibát mužům tamním duchovním tato církev ne a ne zrušit povinný.., mám pro to částečně pochopení, že se přiklání ke zdanění jejich restitucí..


No a mnoho občanů České země ,,dožírá“, doslovně, tedy v podstatě je to likviduje ze života, důstojného, mnohdy potažmo i fyzicky to, o čem píši zde:

O aktuálně porušování Lidských práv v ČR:


...a též v vsouvislostech na: www.GoldenFriendOne.blogspot.com

...Lidé mnozí bojují každodenně o holý svůj život ekonomicko sociálně ( bezdomovci například, a Lidé v exekuční pasti též..v naší zemi České)

...

Důležité: Dnes jsem slyšel v Českém rozhlase, že poslanci čeští chystají změny v ,,insolvenčním zákoně", tedy v zákoně o úpadku. K tomuto tématu však NALÉHAVĚ UPOZORŇUJI:

Myslím si, že není možné, aby si poslanci dělali, co chtějí, jen proto, že jsou poslanci, bez ohledu na výsledek své tvorby, ustanovovaných norem, zákonů, a podobně. Jelikož mají zodpovědnost za osud národa, za osud příštích generací, zda budou, jaké budou, jak se jim bude dařit. Tak se jim bude dařit, jak dnes poslanci tvoří.

Proto zde píši tyto své jim poslancům, senátorům, vládě České, řádky:

K tématu ,,oddlužení" nelze, aby poslanci, zákonodárci, vláda, senátoři, občané, aby pohlíželi na toto téma takto vyčleněně. Na toto téma je nezbytně nutné ze strany zákonodárců, vlády, pohlížet systémově jako na téma v širším kontextu, jako na systém širšího kontextu, který buďto funguje, a nebo nefunguje. Nyní nefunguje, už po mnoho let.

Jde však o systém ucelený ,,dluhově exekučně insolvenční" kde jedna část nemůže být systémově legislativně upravovaná samostatná, má-li být systém funkční, s možností života Lidí, tedy ,,nelikvidující Lid, národ"!

To máte jako s hodinkami, když nefunguje jedno kolečko, hodinky stojí. Nejdou. A strárnou, rezivějí, zkorodují, pokud nejsou včas opraveny, a nejsou z antikora například.

V našem případě jde o Lidi, kterým ,,tiká" čas života, který jim buďto poslanci nechají prožít, důstojně, ve štěstí, i když splácejí své dluhy, nebo vyskomírat asociálně (kde příměr ,,nacismus" nemusí být, myslím, daleko od pravdy), kde v současnosti žel je ve hře varianta druhá, jak vnímám, kde splácení prostě nefunguje a ani fungovat nemůže..těm, kdož se dostali do kontaktu se smrtkou se jménem : ,,dluhová past". Lidé z antikora nejsou, stárnou, a když nemají řádnou možnost své péče, chřadnou, tělo, zdraví, jim chřadne, předčasně.

Z tohoto důvodu je nezbytné, aby poslanci, zákonodárci, vláda, opravila Legislativu vše do detailu v ní, do nejmenšího detailu, ve všech bodech, ve všech detailech změn legislativních, o kterých píši v odkazech mých blogů zde uvedených níže a v tamních odkazech, včetně zdejších mých fb příspěvků (tedy pokud si nechtějí stávající tyto problémy ,,asociální, asociálně" v naší zemi České pěstovat), znovu tedy zde si můžete shlédnout odkaz uvedený výše o porušování Lidských práv aktuálně v ČR zde:


Pokud by to poslanci, zákonodárci, vláda, neudělali, přesně tak, jak zde uvádím,

též na mém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com , v tamních všech odkazech a ve všech zdejších fb mých příspěvcích, pak jakákoli jejich snaha o změnu, či změna samotná, by byla, myslím ,,Lichá", tedy systém by nadále ,,dluhově ekekutrosko insolvenční" zůstal disfunkční.

A problematika stávající by se jen dále stále prohlubovala.

Aby toto vše mohlo řádně se zodpovědností zúčastněných v řadách poslanecké sněmovny, vlády, na úrovni státních zaměstnanců, systém ten, fungovat, je, myslím, nezbytně zapotřebí též splnit ( vedle toho, jakou, či jaké, mají Lidé v řadách politiků praxi, či vzdělání ) minimálně tyto předpoklady :


pro způsobilost být placeným politikem země České.

...

Tedy opravdu, NALÉHAVĚ, a vřele doporučuji: aby se poslanci, vláda, tedy zákonodárci řídili mou zdejší radou, radami, do nejmenšího detailu, i informacemi, všemi, pozitivními, v odkazech zdejších, ve jménu ,,ŽIVOTA" důstojného všem, Lidem Českým, národu, i ve jménu ,,prosperity" národa Českého, i příštích generací.

Nejde přece hlavně o to, aby dlužník mohl zaplatit méně na dluzích, jak dnes zaznívá z médií že navrhují poslanci, například, jaksi slibotechnově nyní, ale jde hlavně, a mělo by jít především o to, aby Lidé mohli být zaměstnáni, či plnohodnotně podnikat, splácet, a však také při splácení také dýchat, žít, mít rodinu, mít zachováno své právo na život, na důstojný život, ne kdesi v parku jak zvířátka, odrovnaní..zvířátka v parcích jak víme, sice mohou být odchytnuta městskou policií, a dopraveny jimi do útulků, včetně ptáčků, ale nikdo z nich, ze zvířátek, ani z ptáčků, nedostane nikdy ani jednu korunu zaplacenu na dluzích..A co tedy ti Lidé ? Budou mít, a mají kde bydlet, mohou pracovat aby jim zbylo dostatek peněz na bydlení, byť třeba na nájemní důstojné bydlení v bytě, dle ,,Všeobecné deklarace Lidských práv OSN" a na důstojný zdravý život, na zdravou stravu, při splácení?? Nebo snad vláda předluženého státu s dluhem 1,8 bilionu korun chce dohlížet za zády občanům, a kontrolovat je, zda ,,chodí do práce"? Jak zaznívá ? A což když občan má předpoklady být úspěšným podnikatelem v pozici například OSVČ ?
Prosím, Lidé vládní, zákonodární, nechovejte se k národu Českému ,,macešsky", není to hezké, a nemuselo by to býti nadále v souladu se zákony o Lidskosti, o právu na svobodu člověka, jakožto ,,důstojné Lidské bytosti".
 
 
 

O tom je to, o čem zde, mimo jiné, píši, milí poslanci, vládo Česká!

A kriminalizace otců převážně, i některých matek, za neplacení výživného?

Ať si poslanci, ministr spravedlnosti, soudci, poslechnou řeč pana bývalého předsedy soudcovské unie na webu www.adikia.cz například o tom, že uvězňování pro dluh je v rozporu s mezinárodním právem, jaksi českou raritou trestem ,,pro dluh", kde dluh, tedy insolventnost, není podle mezinárodního práva trestným činem (žel u nás toto pravidlo soudci vidí obvykle nějak jinak, v naší zemi České, a tak mnohé děti mají svého zejména otce ,,kriminálníkem", i když jen pouze neměl dostatek peněz na placení výživného dostatečně dle soudního rozhodnutí řádně a včas, například, v naší zadlužené zemi České s dluhem cca 1,8 bilionu korun).

...

Je zde cca 60 tisíc bezdomovců, z nichž mnozí z nich se jimi stali díky ,,asociálním prvkům legislativním", jak píši na svém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com .
Podíl státních, tedy obecních bytů, by proto, myslím, s cenou nájmu Lidem dostupnou, měl být, cílově cca minimálně 50-60% celkového bytového fondu České republiky.

Přičemž si myslím, že obecní, tedy státní bytový fond by měl být chráněn ústavou, aby po skončení volebního období tak které vláda, vlády, zase obecní byty ,,neprošustrovávaly svévolně", aby je obce nerozprodávaly.

Podobně, jako to dnes ( 7.6.2018 ) navrhoval jeden odborník při rozhovoru s ním v rozhlase na zemědělství o ,,vodě" jakožto hodnotě ,,života", což vnímám jako velmi dobrou myšlenku, rovněž tak u takového bohatství, jako jsou obecní, tedy státní byty, byť s označením jako ,,sociální", například.

...dále:
K večernímu rozhovoru Českého rozhlasu Plus ze dne 7.září 2018,  o tématu dluhů, exekucí, insolvencí: K rozhovoru moderátorky paní Bastlové s panem poslancem Výborným z KDU ČSL: No, tak především bychom si mohli nalít čistého vína ,,O vyživování tzv. insolvenčních správců“, zajištěném jim poslanci, vládou. Když podle pana Výborného má dlužník insolventnímu správci platit měsíčně částku 1000,-Kč + DPH, pak za dobu 5ti let dlužník zaplatí insolvenčnímu správci částku 60 tisíc korun. Za nic. To je takový poněkud rádoby zlatavý důleček že ? Soudem mu, insolvenčnímu správci, přiřknutý. Takový státní rádoby zlatavý důleček si, na kapse občana.
Zkusme si to spočítat trochu:
Pan Výborný se vyjádřil, že prý ročně se jedná o cca 200 tisíc případných insolvencí.
Znásobme si tedy těch 200 tisíc dlužníků x částka 60 tisíc odměny insolvenčnímu správci, a vyjde nám částka rádoby zlatodůlečková, státem, soudem insolvenčním správcům přiřknutá ve výši:
12 miliard korun ročně na odměnách insolvenčním správcům bez DPH,
avšak mám informaci o tom, že počet exekucí meziročně je nových cca trojnásobný, a to zde není řeč o těch už stávajících. Tedy to je divadélko kolem, a při tom by stačilo jen nastavit ruku, například, že ? Třeba jako ti zoufalí bezdomovci. No, a všichni ti ,,státní“ jsou pak ,,rádoby nepostradatelní“, a majíc si své ,,čárky“ s bičem svým nad občanem.
No a že Lidé ( jak nám páni poslanci z Lidu zvolení rádi říkávají ), se pohybují v šedých zónách, že pracují ,na černo“..Víte, neumím si příliš představit, jak by si to taková masa Lidí, těch 850 tisíc dlužníků, mohli vůbec každodenně reálně provozovat.
Jednak do firem chodívají kontroly, kde zaměstnanci i zaměstnavatelé musejí mít u sebe pracovní smlouvu, pod vysokými finančními sankcemi při nedodržení toho, a také si neumím, coby finanční analytik představit, jak by mohl zaměstnavatel vyplácet někoho ,,na černo“, když máme EET, kdy se všechny transakce firmy evidují pod milionovými sankcemi při porušení tohoto, tudíž by nutně pak musel zaměstnavatel jednak být každodenně v totálním stresu, zda mu do firmy ten den nepřijde kontrola zaměstnan ( a bývají nesmlouvaví ), no a při výplatě ,,černé“, tedy jen tak na dobré slovo bez papíru by navíc z té částky stejně musel pak odvádět například podnikatel OSVČ jednak daň z příjmu, ale také své odvody na své sociální a zdravotní zabezpečení, o které by se mu v dalším roce zvýšily zálohy plateb na sociální pojištění.
No a pokud by to tedy podnikatel takto dělal, a vyplácel dlužníka pracujícího u něho ,,na černo“, nutně by se spolu se současným EET dostával pravidelně měsíčně do mínusu v pokladně ( ve svém účetnictví, vůči tržbám a vůči maržím, což je i trestné, rovněž tak jako ,,práce na černo“ tedy zatajování daní).
Tedy vidíte, že proklamovaná hesla současných politiků, jsou jaksi, mimo realitu.
A takovíto Lidé nám ustanovují zákony.
Lidé, bděte, komu dáváte svůj volební hlas, zda je ten, či onen člověk skutečně způsobilý svým vzděláním, i srdcem, býti placeným politikem, ve vlastním Vašem zájmu, v zájmu nás všech, prosím, i v zájmu našich dětí, dalších generací..
Budoucnost tvoříme současností, přítomným okamžikem.
Kam nás vedou tito, postsametoví rádoby politici ?
No, myslím, že bude docela zajímavé sledovat, zda po změně zákona o úpadku, tedy o insolvenci, zbyde dlužníkovi ponechána ,,nezabavitelná částka ve všech případech bytí na bydlení důstojné v bytě dle ,,Všeobecné deklarace Lidských práv OSN“ a na zdravou stravu, tedy v ceně tržního nájmu v místě obvyklém, bez jakéhokoli výpadku, na stravu alespoň 6500,-Kč s meziroční valorizací, na 1 osobu. V současnosti tomu tak není. Není pravda, že ,,Lidé nejsou motivovaní“, jak řekl pan Výborný, jak nám rádoby politici sdělují, v současnosti pracovat, ale je pravda, že se dostávají z důvodu nezabavitelné částky nelidsky nízké do situací, kdy nemají na nájemné, na jídlo, mnohdy mají zablokované bankovní účty na nulu, tedy jsou v podstatě systémově určeni zemřít, bez nároku na jakoukoli sociální dávku. To je pravda o současném stavu věci. Tedy není pravda, že Lidé ,,nejsou motivovaní“, ale ti Lidé, dlužníci, si ,,ZACHRAŇUJÍ HOLÝ ŽIVOT !! ..páni a paní rádoby politici, čeští současní postsametoví.
Tedy jak ze zde uvedeného mi vyplývá, že současná tato situace těchto Lidí, dlužníků, podle mne vykazuje rysy poněkud až legislativy s autogenocidními důsledky vůči vlastnímu Lidu, zde nastíněnou právní legislativou, českými zákonodárci a vládami národu českému jimi ustanovenou, přičemž jak nám výkladové slovníky říkají, genocidou se rozumí novodobě i stav, kdy skupině Lidí byť jeu bývá jejich ,,životní síla“, což jistě bezdomovcům pak, vypuzeným takto z jejich nájemních bytů, ubývá, ale právník nejsem, takže zůstávám zde u úvahy, a toto nechť posoudí, zda tomu tak je, či nikoli, případně odborníci práva znalí.

Tedy ale řeknu Vám, milí mí..ta rádoby politika Česká ? Sto let nikoli za opicemi..ale za slepicemi.
Je mi jí, díky tomu i potažmo národa, nás všech, upřímně velmi Líto..postsametově..prozatím.

Ukázkově máme z tisícikorunového dluhu na exekuci poplatek ve výši cca 1 tisíc procent navýšení.

No a v Kanadě žijící jeden můj známý prý nezná nikoho, kdo by byl v exekuci, po 5ti letech jsou tam prý promlčené, a přijel sem a s údivem mi říkal, že tady nezná nikoho, kdo by v exekuci nebyl, nebo někdo z jeho blízkých.

...dále:
K rozhovoru Českého rozhlasu plus o návrhu změny insolvenčního zákona, ze dne 10.9.2018: Velmi děkuji panu Pelikánovi za jeho řeč, i když si myslím, že měla zaznít mnohem dříve, a mnohem důrazněji.
Co se týká proti tomu pana Bendy, ,,a spol.“ případně, nechť si tito rádoby feudálové uvědomí, že jím opakovaně zmiňované ,,nevolnictví“ již bylo v našich krajích zrušeno. Otroctví ze mezinárodními úmluvami zakázáno, a vazalstvi ? Kde občan má ,,odevzdávat většinu svých příjmů ? Ponižování Lidské důstojnosti, může být nahlíženo i trestným činem. Občanovi musí zbývat každý měsíc na důstojný život v bytě, s možností žít si rodinný život, na důstojnou stravu, jinak jde o NELIDSKOU Legislativu, a zodpovědnost za toto si musejí před zákonem, i tu trestní, musejí zákonodárci nést, plnou, před spravedlností, v právním státě, respektujícím tudíž i mezinárodní úmluvy, též ,,Všeobecnou deklaraci Lidských práv OSN“, v naší zemi České, i před Bohem. I před sebou samými.

dále k článku související informace a odkazy: www.GoldenFriendOne.blogspot.com

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/