pátek 7. září 2018

Způsobilost Českých politiků ? Odborná ?

Systémy..

To je téma.

A co současný ,,vládně politický systém České republiky" ?

Zapamatujte si tento pojem.

Jak tento systém je, či není funkční, procentuálně, co produkuje ? Jakou kvalitu produkuje ?

Odpověď můžeme částečně shlédnout, krom vlastního inteligenčního kvocientu aktérů, v jejich odborné způsobilosti.

Prozatím, k dnešnímu dni však shledávám jaksi bezpečnější občanovi, mezi dvěma lístky s názvy: ,,volební" a ,,Letenka Boeningem" právě zakoupení si té Letenky, jelikož piloti takových letadel, i stevardky, stevardi, obvykle mají mnohé zkoušky ,,profesní způsobilosti", včetně patřičného vzdělání.

A politika ? Česká ?
Že by vysokoškolský diplom kdysi nabytý měl být dostačující pro odbornou způsobilost ?
Kdepak, to nestačí, a proto se naše země zmítá, proto myslím též národ Český, jak nám demografové říkají, vymírá.

Bez níže uvedených znalostí, a srdečného zájmu o uvedená témata (nejen však), myslím, nemohou být dostatečně Lidu, politici zvolení, prospěšní, a myslím, že ani dostatečně úspěšní, i když ,,nekvalita", nekompetentnost z toho vyplývající nemusí být hned u každého jednotlivě vidět, žel to je vidět nyní například pohledem zpět,  do minulosti, do historie naší země České, i postsametové historie do současnosti (850 lidí v exekucích neřešitelně jim, 4,5 milionu exekucí neřešitelně jim, 60 tisíc bezdomovců neřešitelně jim, národ Český vymírá, jak nám říkají demografové, i jak se lze dopočítat na webu Českého statistického úřadu, například).

Dále k tématu voleb: volby do senátu, do parlamentu ? Politika..komunální..parlamentní..? Způsobilost ? ( Doporučení ,,Pro život" důstojný všem )

 Kéž by ti Lidé, zajímající se o funkce politické či na úrovní komunálních politiků, se zajímali o Lidi..dostatečně, nebo alespoň v tom základním.. Žel takřka nikdo nezná z nich, jak se po mnoho let přesvědčuji, takové pojmy a souvztažnosti života možné, s nimi, jako jsou:
 
výše existenčního minima,
výše životního minima,
výše nezabavitelné částky... exekutorem a insolvenčním správcem ze mzdy,
výše nezabavitelné částky exekutorem a insolvenčním správcem v hotovosti,
minimální mzda a možnost žít a bydlet z ní důstojně v bytě, například v bytě podnájemním..
sociální dopady tohoto všeho na život člověka,
 
A to  zde nezmiňuji NEznalost občanského zákoníku, obvykle rádoby politiků, mnohých státních úředníků, a zákonů s výše uvedenými body souvisejícími, včetně zavedené praxe a dopadů toho všeho na životy Lidí,
 
dále témata:
počet Lidí v bezdomovectví v naší zemi České,
počet Lidí v exekuci, počet exekucí,
a názor na to vše, jejich světonázor, těch uchazečů o funkce politické placené
 
dále: znalost dokumentu ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN“ a jeho dodržování, respektování, vždy a všude v každodenním životě..
Prozatím už po mnoho let sleduji, že Lidé, vstupující do politiky, ať už parlamentní, nebo komunální, až na pár jednotlivců ( napočítal jsem tři , kteří problematiku znali, ze všech těch ) rádoby politiků, kteří vedou kampaně různě, například na stáncích marketingových po Praze, předvolební, nic z toho neznají. Byl jsem rád, když mi vůbec na moje otázky alespoň se snažili hledat odpověď, například, ale byli i tací, kteří mne v podstatě poslali do háje s mými otázkami, neochotni odpovědět mi, při mých průzkumech v uplynulých letech.

 Ptám se, jak by mohl ,,rádoby politik(čka)“, neznalý těchto zákonů a těchto věcí světa, Českého, ten který, být Lidu Českému skutečně a nefalšovaně prospěšný ? To přece nejde.
Vždyť proč je komunální politika ? No přece pro Lidi.
Pro koho by měla být komunální, či parlamentní, či jiná politika, když národ po desetitisících bezdomovců, po statisících lidí v dluhové pasti nemající možnost být oficiálně výděleční chtějí li přežít, vyskomírává, vyskomírá ? V takovéto anarchii asociální ? Jen pro jejich kapsy, a pro pocit, že jsou politiky ? Ať se na mne nikdo nezlobí, ale takováto rádoby politika pro politiku vede národ Český do záhuby, kterou již můžeme vidět, právě na těch zmíněných zde skupinách Českých obyvatel. Pokud nedojde včas, tedy co nejrychleji, ke změně uvažování, těchto ,,rádoby politiků“, dokud si nenastudují vše zde zmíněné, a neprovedou patřičné změny ,,prvků legislativních asociálních“, o kterých píši na svém blogu GoldenFriendOne.blogspot.com , také na ForLivingOne.blogspot.com včetně tamních všech odkazů a zdejších mých všech fb příspěvků, do té doby si zde pouze tito čeští ,,rádoby politici“ jaksi nezodpovědně pohrávají s osudem národa Českého, s jeho existencí, která se již nyní ubírá, jak vnímám, ku vymření. A nemyslete si, že ještě nějaký čas zde může toto bez následků, dopadů negativních pokračovat, Vesmír není hloupý, a to, co zde je již nastartováno z uplynulých cca 25 až 40 let, by se na období za dalších 20 či 40 let projevilo v čase, v podstatě zánikem národa Českého většinového, kdy zde by mělo zbýt cca 20% jeho demografického potenciálu historického, to zde již můžeme shledávat v současnosti. To máte jako s příchodem podzimu, už na začátku srpna, tedy uprostřed léta, lze shlédnout sem tam spadlé listí, jak jsem si všiml.
V našem případě zde můžeme pomyslné ,,spadlé listí“ shlédnout ve výše uvedených skupinách Českého obyvatelstva. Kde uschlými stromy lze považovat chybějící mízu v nich života v podobě patřičných NEznalostí a jejich tím pádem ani NErespektování, Nedodržování, vždy a všude v praxi, tedy občanům, státu. Tedy mnohdy negramotnost v oblastech výše uvedených zákonů, a legislativy, té základní pro život, ze strany ,,rádoby politiků“ českých, ale i mnohých, většiny, státních úředníků, kteří se obvykle orientují tak akorát ve svém správním řádu, a s občanem si mají tendenci z důvodu neznalosti zákonů výše uvedených dělat theater neskutečný, při kontaktu s nimi, pokud se člověk domáhá svých zákonných práv, a korektnosti. Můžete se sice odvolat, ale počítejte s tím, že pokud chcete své odvolání dotáhnout k úspěšnému konci, může Vás čekat, sem tam, i více jak roční administrativní maraton s nimi a s jejich nadřízenými státními, i vládními orgány, institucemi.

 Pokud se tedy kdokoli uchází o možnost, stát se ,,politicky exponovanou osobou v naší zemi České“, tedy placeným politikem, pokládám za naprosto nezbytné, aby tito Lidé před uvedením do funkce, či případně již před volbami, skládali povinnou zkoušku ze znalostí právního minima:
z bodů výše uvedených ekonomicko sociálních
z textu dokumentu ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN“
z občanského zákoníku.

Samozřejmostí pak musejí být i sankce za jejich porušení při výkonu funkce politika, ať už komunálního, či parlamentního, přiměřené pochybení, kde přes ustanovení Deklarace Lidských práv OSN prostě jak se lidově říká, ,,nejede vlak, děj se co děj“.
Pak samozřejmě též i jim potřebný ,,správní řád“ aby znali, když jej potřebují k výkonu své funkce.
Dokud toto zde v naší zemi není, nebude, pak zde jsme i ti naši ,,rádoby politici“, jak hloupí na dvorečku, a tomu odpovídá i celkový stav rádoby politiky České, i té rádoby parlamentní, i té mezinárodní, včetně všeho, naprosto všeho, co jako že dělají, jako že tvoří. Tedy tomu odpovídá i stav státu, ekonomiky, infrastruktury, prostě chod všeho, i firem, podnikatelů, stav Lidové tvořivosti, celá rádoby ekonomika..o prosperitě zde řeč být nemůže.
Viděl snad už někdo, aby například člověk, který nikdy neviděl knipl, aby řídil Boening?
Nebo aby jej řídil člověk, který má oprávnění řídit sportovní letadlo ?
To nejde, tedy bez katasrofy, obvykle.


 A obdobné je to se řízením státu, ať už na komunální, či parlamentní úrovni.

 Prostě zákony, na kterých to stojí, na kterých se to vše staví, přece musejí tito Lidé, v politice, komunální i parlamentní, musejí důkladně znát, a je vždy a všude respektovat, dodržovat, i při ustanovování legislativy, zákonů. Lidskoprávní zákony mezinárodní jsou nadřazené národním. Tedy je zapotřebí je znát. Jinak svůj si Boening i s pasažéry ti, rádoby politici, pomyslný, možná rozjedou vždy, ale kde to letadlo skončí, to nikdo neví, ve kterém příkopě si.
Jenže mám ten pocit, smutný, že naše České letadlo neletí, ani nejede, jen motory se tak nějak postartovávají, a o cosi se ti rádoby politici, snaží, postsametově, a i povětšinou před tím.
Zbývá snad jen dodat, že vše zde uvedené je ve Švýcarsku, například, jak jsem si všiml, tedy vzdělanost dostatečná, resp. ,,kvalita“ vcelku samozřejmostí, a ten kdož by toto chtěl zpochybňovat, tomu jen můžu předem sdělit, že na zde uvedeném svém názoru na politiku Českou, ať už parlamentní, či komunální, trvám, a za ním si stojím a stát budu, co živ jsem.
Ve jménu ,,života“ důstojného všem.
 

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/