středa 9. ledna 2019

ZÁVAŽNÁ TÉMATA: SYSTÉMY / prevence obrany země České ( moje úvahy, doporučení, tipy.. můj názor )

Leden 2018 ( prevence, a opatrnosti, jak se říkává, není nikdy dosti.. názor můj) : Je, myslím, důležité, aby země Česká, tedy v současnosti Česká republika, disponovala dostatečným obranným ( preventivně ), tedy i vojenským, potenciálem, tedy doporučuji tuto kombinaci obranných systémů:
*po vzoru Izraele
*po vzoru Švýcarska
*Společně však se členstvím v NATO
*případně i se vzájemnými dalšími obrannými dohodami v rámci pro Evropských členských států NATO.
..
Vojáci České armády by neměli být, myslím, odlučováni, jinak nežli na dobu nezbytně nutnou, od svých žen, rodin.. Tedy mělo by jim být ze strany státu umožněno, pokud možno, bydlet pospolu.
To proto, prostě, že přeci jen mužům bez žen se poněkud má tendenci měnit psychika, a mnohdy celkem nepěkně.
Nemělo by to, myslím, být tak, že vláda, politici, prezident, uvažuje směrem o české armádě až na jednom z posledních míst, i co do financí jí poskytovaných.. abychom zas někdy.. nesplakali..
Je, myslím, důležité, uvědomovat si, že ne vždy musí být armády jiných zemí nám, pro nás, tak blesku akce schopné, dle potřeby, kdy mohou rozhodovat i vteřiny o bytí, či nebytí, o svobodě národa, jako k tomu připravený obranný systém vlastní, České země v případě potřeby, a také si mohou zrovna v tom okamžiku řešit zásadní své problémy.. od black outu počínaje, přes terorismus, následky přírodních událostí, migrace, a co já vím, co vše ještě.. si zrovna v ten okamžik mohou řešit..
Je také, myslím, důležité, vypořádat, vypořádávat se, dostatečně, s nepřátely, podporujících i provozující různé typy ,,hybridních hrozeb či válek", a to i uvnitř země.. , nejen vně.
..
Také je, myslím, důležité, aby se vojáci, ale i Lidé v uniformách v českých věznicích, včetně odsouzených, mohli cítit, jako Lidé, tedy co nejdůstojněji. Aby z nich vycházeli, na svobodu propouštění, Lidé. I to souvisí s vnitřní bezpečností. A neuvězňovat občany nezákonně, tedy ,,pro dluh", například jak je tomu u otců hojně, kteří nezvládli hradit 4x za sebou měsíční výživné, vzhledem ke své finanční situaci.. viz například moje zdejší články o exekucích a vším, co s tímto tématem souvisí.
Soudci čeští, soudkyně, by se, myslím, neměli takto chovat, nepřátelsky, vůči českým občanům. Měli by s tím, jednou pro vždy, okamžitě, přestat.
...

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/