pátek 31. srpna 2018

O aktuálním porušování Lidských práv v České republice


kopie článku: O aktuálním porušování Lidských práv v České republice: Lidu ČR, vládě: Žádost o opravu Legislativy ve jménu Lidskosti, ,,důstojného života“ národu Českému.. vládou ČR, zákonodárci..

Upřímné pozdravení :-) všem,

přestože se vlády v ČR mění téměř snad jak aprílové meziroční počasí, v období dvou let máme už vládu třetí, ,,ministry práce a sociálních věcí“ a ,,spravedlnosti“ máme v pořadí za stejné období už v pořadí čtvrté, zkusím zde znovu, už po nevím ani kolikáté, upozornit na závažné chyby systémové, ,,Likvidující ze života“ důstojného ( ve státě Česká republika, se státním dluhem 1,8 bilionu Kč, kde domácnosti svým dluhem cca 2,1 biliony tento státní dluh ,,dotují“, s dluhem průměrným státním na každé nově narozené miminko cca 160 tisíc Kč ), širokou masu, širokou skupinu obyvatel, kteří se z jakéhokoli důvodu stali insolventními. V současnosti jde o cca 850 tisíc Lidí již v exekuci, či v insolvenci, s počtem jejich exekucí ve výši cca 4,5 milonu (jak vidno, ti Lidé si s tím neumí, a ani nemohou umět, bez opravy Legislativy, poradit ).

Jde o to, že těmto Lidem jsou v podstatě znemožněna základní Lidská práva, jako například: právo na bydlení důstojné v bytě, potažmo právo na to vydělat si ať už zaměstnáním či podnikáním, právo na rodinu, potažmo právo na život..důstojný, potažmo reálný, jak vysvětliji níže. Jde o to, že když exekutor, či insolvenční správce na základě zákonů o ,,nezabavitelných částkách“ které dnes jsou ustanoveny co vím na 6250,-Kč až 9 tisíc korun (plus cca 10%), je logické, že z těchto částek člověk nemůže uhradit řádně nájemné v bytě. Tím mu končí život rodinný, možnost založit si život partnerský nový, možnost založit si rodinu novou, možnost pečovat o své stávající děti, možnost bydlení v bytě..končí mu člověku tomuto, v podstatě život. Přichází o své bydlení důstojné v bytě, o svůj nábytek, o své věci. Může si pobrat leda tak co pobere do příručního zavazadla..nežli je kdesi v parku či v tramvaji, či jinde, o tuto tašku ,,okradený(á) ). Důrazně tímto veřejně žádám, aby Legislativa s tímto související České republiky byla vádou, zákonodárci, neprodleně uvedena v souladu s principy ,,pro život“, v souladu se zákony Lidskoprávními, národními i mezinárodními, které jsou nadřazeny národním ( Všeobecná deklarace Lidských práv OSN ), včetně Legislativy toto podporující ,,prvky asociálními Legislativními“, o kterých píši na svém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com Domnívám se, že zde uvedenou Legislativou českou je porušována Lidskost, tedy že jsou porušovány tak zákony trestního zákoníku ohledně ,,Lidskosti“, v oblasti ustanovení: podle mne může jít například o týrání Lidí systémově je připravující o jejich základní Lidská práva, tím o jejich svobodu, v rozporu s mezinárodními Lidskoprávními úmluvami, a to i přes to, že na venek se vláda ČR dělá jako že je vládou státu právního. Zde uvedený stav by mohl být, myslím, i možná právně klasifikován, jako ,,autogenocidní politika“ vůči širší skupině osob (zadlužených) výše uvedené, s cílem zbavit je jejich životní síly, kde čas dokonává své, dále výše uvedených jejich Lidských práv. Jelikož za genocidní jednání či politiku lze považovat dle výkladových slovníků už i to, když člověku ubývá, skupině osob, jejich životní esence, jejich životní síla. A to Lidem bez domova, Lidem zbavených Lidských práv výše uvedených, kteří ztratili rodiny, a v podstatě vše, jim beze sporu životní síla ubývá, na ulicích i jinde v nedůstojných ubytovnách pak co vím, jim chřadne zdraví. Jejich těla, zdraví, fyzické i duševní v důsledku toho, jak píši, a znovu to opakuji, chřadnou. Žádám vládu ČR, zákonodárce, proto, k urychlené opravě výše uvedené a související platné Legislativy, ve jménu ,,pro život“ ( zákon o úpadku, částky nezabavitelné minimální, životní a existenční minimum aby bylo skutečně k žití ..viz též podrobnosti v textu zde, a na výše uvedeném mém blogu ).

Na uvedných legislativních změnách, souvisejících, s tématem částek minimálních nezabavitelných, a celkově ohledně tématu exekucí a bankrotu je, myslím, nezbytné, aby ,,ministryně práce a sociálních věcí ČR a ministr spravedlnosti spolupracovali ve vzájemné součinnosti.

Také v souvislosti s tím zde upozorňuji opakovaně na to, že exekutoři blokují občanům, rovněž v rozporu s mezinárodními Lidskoprávními úmluvami, jejich bankovní účty na nulu. Tedy člověka zlikvidují ekonomicko sociálně existenčně v podstatě z okamžiku na okamžik. Banka může v takovém případě vyplatit pouze 1x občanovi částku cca 7800,- (dvou a půl násobek životního minima)..tedy dlužník tím ztratil možnost zaplatit si řádně nájemné bytu, ale ztratil i podnikání pokud podniká, v podstatě skončil se životem reálně, jelikož nemá možnost systémově se jakkoli zařadit do chodu společnosti. Navíc pokud podniká, je uvržen exekutorem do insolvence své podnikatelské, kde je vystavený i možnosti následného jeho trestního stíhání. Toto zde uvádím zejména proto, že bankovní účty Lidí jsou uvedeny na jméno obvykle, a mnozí občané podnikají na svůj osobní, tedy nikoli na firemní bankovní účet, což je co vím, dle informace daňového poradce, za jistých okolností, zákonné.

Bankovní účet musí být ze zákona exekutorem i insolvenčním správcem ,,nedotknutelný“ do doby, nežli po dotázání soudem a odpovědi klienta (dlužníka), následné důkladné analýze finančních toků soudem, soud rozhodne o srážkách dlužníkovi z jeho bankovního účtu. Bez tohoto nesmí být jakkoli exekutorem či insolvenčním správcem ze zákona dotčen dlužníkův bankovní účet, ať už soukromý, či podnikatelský.

Nezabavitelná částka dlužníkovi exekutorem či insolvenčním správcem musí být stanovena minimálně ve výši, ze které je občan sto si uhradit důstojné bydlení v bytě (tedy samostatné, kde lze žít partnerským životem, počít a vychovávat své děti) plus své zdravé důstojné živobytí.

Nájemné nyní například garsoniery v bytě ve městě v ČR dle nájmu v místě obvyklém (dle průměrných cen realitního trhu nájemního bydlení, ( dle například nařízení vlády 453/2013 Sb , bezesporu vydané jakožto podpory ustanovení ,,Všeobecné deklarace Lidských práv OSN“..jenže ne vždy dodržovanou státními úředníky, ať už vědomě, či nevědomě ) aktuálně činí cca 9 tisíc Kč se službami souvisejícími. Náklady na živobytí důstojné se zdravou stravou pro dospělého člověka ( zdravá strava, ošacení, hygiena, léky, pánská ochrana, dámská hygiena, kosmetika, dopravné, léky, kultura ) vidím jako nezbytně minimální pro dospělého člověka aktuálně částkou součtem cca 6500,-Kč (což by mělo být minimální ,,existenční minimum“, i ,,životní minimum“) na kalendářní měsíc ( v současnosti je to 2100,-Kč existenčního minima a 3400,-Kč životního minima, a náklady na bydlení v nezabavitelných částkách exekutoři a ni insolvenční správci, ani soudci při schvalování insolvence, přednostně a řádně vůbec neřeší, občan klidně může mít blokovány bankovní účty na nulu, a také se tak děje,.. jak píši).

Řeči vládních, zákonodárných a jiných státních úředníků o tom, že tito dlužníci ,,pracují načerno“, jak slýchám, jsou, myslím, poněkud morbidní jejich argumentací..jelikož do této kriminální sféry občany systémově legislativně, jak zde uvádím, vmanipulovali, chtějí-li občané v exekuci, či insolvenci ,,přežít, zachránit si holý život“ alespoň..kdesi životem v parku mezi ptáčky, potulně, například. Jenže, jak víme, člověku páchnoucímu, který se nemá kde umýt, kde si vyprat, také za co, jen ztěží kdo dá vydělat, jen ztěží takovému člověku jeho mozek je schopen fungovat tak, aby byl schopen třeba podnikat, něco kreativně tvořit, podnikat, či být zaměstnaný, dlouhodoběji. Takto se v naší zemi České, myslím, z titulu vládní a zákonodárné moci, legislativou ustanovenou, ,,Likvidují Lidé ze života“ ..důstojného, potažmo reálně úbytkem jejich sil, zdraví s tím spojeného, jak vím, Lidé ( v dluzích, ve zadluženém státě ). Přece ti Lidé mají právo na život, důstojný. Státu snad také nikdo neříká, aby zomrel ? I když..národ český, jak víme, vymírá..díky politice stárnutí vlády ČR, jak vnímám, a na místo toho, aby Lidem českým, i těm z nás zadluženým (v jejich početní síle cca 850 tisíc Lidí ) byla dána možnost žít, pracovat, pečovat o své děti, zakládat rodiny, na místo toho sem vláda raději zve naprosto bezkoncepčně, podle mne ,,národo antikoncepčně“ ( v kontextu o čem zde píši ), cizince z Ukrajiny, například ( v počtu cca desetitisíců ročně )..na dobu jim, i nám, ne příliš jistou. A tu téměř milionovou sílu v dluhových pastích nechávají ve zde uvedené situaci, asociálně, likvidačně z jejich důstojného života i hojně.

Ptám se zde též, jaký má smysl, takovéto, dosavadní, postsametové, bezkoncepční, ,,antikoncepční“ vedení Českého státu ? Tedy krom toho, že si Lidé vládní, politici, leckteří, jaksi s dohledem například na vzdálenost ,,kuličkového pera“ či svého laptopu, nahrabali a hrabou do kapsy své (jak víme z různých jejich ekonomicko kriminálních kauz z médií), a kromě toho, že národ Český výše uvedeným způsobem, nejspíš z důvodů zde uvedených, ztratil schopnost dostatečné sebereprodukce, či zájem o dostatečný sebereprodukční cyklus, když národ, český, jak nám média říkají, vymírá ?
Doporučuji všem též vzorový program dle: www.ForLivingOne.blogspot.com s tamními všei odkazy,

jakožto základ ,,pro prosperitu“ státu, i pro život..důstojný všem.

Píši o těchto ,,asociálnostech“ zde uvedených, legislativních vůči národu Českému, ze strany vlád ČR, zákonodárců, v naší zemi institucím vládním, MPSV, i úřadu ochránce práv ČR průběžně od cca roku 2012, ponejvíce emailem. S téměř žádnou jejich, až na jeden jejich dopis, z MPSV z roku 2017, že mou informaci o ,,možných úskalích“ občanů finančních, přijali. To bylo k tématu od nich v podstatě vše. Před tím mne písemně informovala ředitelka odboru nepojistných dávek MPSV, že na moji korespondenci ohledně ,,prvků asociálních“, o kterých píši na svém blogu (existenční a životní minimum ve výši k nežití, tedy s nutností jej nejen navýšit, ale průběžně též valoriziovat, nebudou již reagovat). A tak zde máme ,,armádu“ pomyslnou zuboželých občanů v počtu cca pěti okresních měst ( 60 tisíc Lidí bez domova, musejících žít hůř jak zvířátka ), bez dostatečné jim pomoci, Legislativní jim, vládní, ekonomicko sociálně, aby tak nemuseli žít. Z uvedeného důvodu již má písemná vládě korespondeční aktivita probíhá spíše veřejně, blogově a prostřednictvím sociálních sítí. Je nutno v naší zemi Ćeské nastolit legislativu ve jménu spravedlnosti Boží, ve jménu ,,pro život“ důstojný všem..v úctě a lásce.

Toto, milí mí spolubližní, má ostuda, co zde výše píši, o ,,asociálnostech legislativních“ v naší zemi České, není. Ale je to ostuda před Bohem, před Stvořitelem, těch z Vás, ..odpovědných.., ať už současných, či historicky, kdož jste se nad tímto podepsali, a kdož toto zde v naší zemi České stále, bez uzardění si, či kdesi v koutku snad i s uzarděním.. provozujete.

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/