pondělí 1. října 2018

Bydlení v naší zemi České, pokračování mých úvah na toto téma..tipy:


Bydlení v naší zemi České, pokračování mých úvah na toto téma..tipy:

Pamatuji si na období, krátce po roce 1989, kdy se český trh s nemovitostmi zbláznil ,,velkými oči“, a Lidé to zbaštili, a od té doby to Lidé baští si dál, a dál..
O co šlo ?
Tak například šlo o to, že v té době se tradovalo, že cena bytu za 1 metr krychlový, byl v částce cca 3500,-Kč (třitisícepětsetkorun) ..počítáno kalkulací na výstavbu bytu.
No, a náhle se Lidem jaksi ,,zapálil“ rozum chtíčem..různě si.
Například v domech se jakoby samozřejmě začaly ustanovovat tzv ,,společenství vlastníků“, na čemž by nebylo nic špatného, kdyby však někteří jedinci, machveliánsky zlatokopecky naladění“, nezačali vymýšlet například, jak bytový dům náležitě ,,nacenit“ v cenách obvyklých nových, brát si na toto různě úvěry, s ,,přihráváním si“ zakázek různě pak na těchto stavbách svým kamarádíčkům, či sobě..Nutit pak jednotlivé členy společenství vlastníků, aby si byt zaplatili..jenže když na to ten člověk neměl hned, v dalších letech už cenu bytu musel doplácet vyšší, a vyšší..mezi tím byl nájemníkem, s tím, že když nezaplatí, mohl by také o bydlení své přijít.
To byl jeden z příkladů z mnoha.
...
Jak vzrostla cena bytu za 1 metr krychlový 3500,-Kč na cca částku 90 tisíc (devadesát tisíc korun českých)?
Inu, tím, že Lidé si nechávají naservírovat dluhy v jakékoli podobě, a to jen proto, že pro pocit, že vlastní byt, (byť jen nesplacenou částí své hypotéky), jim postačuje pouhý ,,podpis“ bez zkoumání skutečné ceny dle jednak co do užitku, tak i do skutečných pořizovacích normálních nenadsazených nákladů..což však má spotřebitel možnost zjistit jen velmi těžko..a navíc mu stavitel vždy jaksi zdůvodní, že jde o cenu minimální..inu, všichni chtějí stále víc a víc..projektanti možná, ale též provozovatelé stavebních strojů, jejich výrobci..mašinérie se rozjela do rozměrů a důsledků pro život nezměrných..říká se tomu ekonomika..též..
S následky pro svůj život, pro budoucnost, pro širší společnost, se nikdo celkem nezabýval, a prozatím stále dostatečně nezabývá.. například co do demografického vývoje..co bude za 15, za 20 Let ?? ...Národ produktivní při současném trendu zde, vidím, zde má být vůči cizincům nově přistěhovaným..v menšině, asi tak dvaceti procentní oproti stavu, kdy by zde se rodilo stejný počet dětí, jako před rokem 1989. Jak se pak asi postarají ti cizinci..většinově..o občany České ?
Uvědomte si, že se budou chtít podílet na řízení státu, hájit zájmy své..pokud by se má slova zdejší naplnila..Budu velmi rád, když to národ ‚Ceský však zvládne dobře, úspěšně, a má slova se až tak nenaplní..Ale jen Bůh ví, co je vlastně správné..že ? Ve jménu Lásky,. Života, a poučení..že?
...
Do toho zde máme psychologicky trénované různé hypoteční a dluhové poradce, kteří jsou placení z objemu počtu uzavřených hypotečních a s tím souvisejících i pojistných smluv.
Tedy jde o poměrně lukrativní byznys jim..no mají co jíst..někteří z nich..z čeho žít..ne však zdaleka všichni.
S tím souvisí to, že dodavatelé staveb si jaksi zvyšují své ceny..říká se, že tržně.
A Lidé to stále ,,baští“, a mají své si bytečky hypoteční ,,na podpis“ si.
Mašinérie zadlužovací a nemovitostí zdražující beží dál, kolo to se točí dál, a dál.
Mezigeneračně.
Každý rok dospívá nová generace Lidí, která na toto skočí.
Každoročně se zvyšují ceny bytů, jaksi takhle jak se říká..dluhově exekutorsko developersky.
Proč by měli motivaci si přidělávat práci, a stavět nové ,,dostupné byty“, svou si konkurenci, snižovat si tak cenu nájmů, cenu nemovitostí, když toto Lidé ,,baští“ ? Jednoduše, a bez přílišného úsilí bytů stavění..?
Na druhé straně ale Lidem takřka nic lepšího nezbývá, zvláště když jim poradci různí říkají, že je pro ně výhodné si vzít hypotéku, že budou platit stejnou částku, nebo nižší, nežli když by bydleli v nájmu.
Takže trh nemovitostní ,,pro život“ vnímám jako paralyzovaným ,,developersky dluhově exekutorsko insolvenčním lobby“, postsametově.
Když k tomu přičteme skutečnost, že se vláda, tedy stát prostřednictvím měst a obcí zbavil rozprodejem ,,zlatokopecky“ v minulosti, svého bytového fondu většinově, což jsem s úzkostí v srdci sledoval svého času postsametově, říkaje si, že je to nebetyčně neprozřetelné a hloupé.., máme zde příčinu toho, proč se v naší zemi postsametově rodí o cca 39 tisíc dětí každoročně méně, nežli tomu bylo před tím, což trvá již po cca 25 Let, a demografové i statistiky nám počítají stárnutí populace české, s tím, že jde o ,,vymírání národa Českého“, což rozhodně, v kontextu toho, o čem tisíc lidí narzených méně, a o dalších cca 850 Lidí méně, kteří nemohou být řádně pracovně činní z důvodů jejich exekučně insolvenčních pastí, chtějí li alespoň dýchat, nezemřít hlady kdesi v parku, například.
Přepočteno na rádoby zmiňované hdp na hlavu a rok, tedy 780 tisíc plus 850 tisíc normo hlav ročního hdp ve výši cca průměrně 600 tisíc, takže si znásobme 1.930.000 x 600.000, a vyjde nám částka, rovnající se ztrátě meziročního hdp našich českých obyvatel, kteří prostě systémově jako by nebyli, cca z poloviny ani nejsou narození.
(Zde si můžete uvědomit, jak řeči některých rádoby politiků, prezidenta Zemana například o Romech nepracujících, aktuálně, v kontextu toho, o čem zde píši, mohou zakrývat skutečnou pravdu o podstatě věcí, pravdu, na které mají, jak vnímám, svůj.., postsametově si, podíl odpovědnosti své..té rádoby politické, i před Bohem, před národem..kterou si ani uvědomovat doposud nemuseli..i když nyní již ano. Rozprodej bytového fondu státního byl nezodpovědným krokem). A to ještě je nutno připočíst k uvedeným číslům přepočet hdp na hlavu cca 60 tisícům Českých bezdomovců současných..
Počet obyvatel neklesá z důvodu stárnutí populace, z příčin zde uvedených, a na mém níže uvedeném blogu, kde ta generace však od určitého data pracovat přestává, a vymírá v čase nepochybně, částečně pak díky imigrantům..ne však zcela a trvale.
Je, myslím, tedy nezbytně zapotřebí, aby stát, i z fondů EU dotací zajistil výstavbu bytů svých obecních dostupně nájemních, ale i rekonstrukce a odkupy bytů v dostatečném počtu. Mělo by jich být, těch státních, tedy obecních, tedy ,,dostupného nájemního bydlení“ alespoň cca 60 % z celkového počtu bytů bytového fondu, akutně nyní se musí do 1 roku předat cca 60 tisícům Lidem bez přístřeší byt nájemní dostupný, a cca 60 tisích pro Lidi v bytové akutní nouzi ostatní v první vlně. Případně zvládnout i větší počet volných bytů dostupného bydlení obstarat obyvatelstvu země České. Objemově na tuto první akutní vlnu ,,dostupného nájemního bydlení“ 120 tisíc bytů, při ceně bytu předpokládané normativně 1 milion korun toto bude stát 1,2 bilionu korun. Při ceně vyšší za byt pak to bude stát adekvátně víc. S tím je nutno počítat, jinak si zde Lidé vyprávějí jen a jen snové si pohádky nerealistické.
Je zapotřebí se při tom opřít o Eurodotace, a také ve spolupráci s ČNB..nevím, jak jinak by to chtěli rádoby politici čeští současní zvládnout v čase, aby národ Český se mezidobě nestal menšinou mezi cizinci ve své vlastní zemi, navíc vymírající..
( Sociální byty není tentýž pojem nutně, jako byty ,,dostupné“ neměli by politici plést si tyto dva pojmy. Sociální byty přece mají být vázané na zákon o sociálním bydlení. Byty dostupné pak mají být pro všechny, kdož nechtějí si byt koupit, ale chtějí žít v bytě nájemním obecním ,,DOSTUPNÉM, tedy zančně levnějším oproti cenám nájmů bytů tržním)
Lidé nesmějí být nucení systémově státem, vládou, jejím nezájmem dostatečně, do hypoték nedostatkem bytů..pokračování dále..:
..
...pokračování: No a když se vrátím k naprosto utrženým cenám ze řetězu bytů..pak samozřejmě toto otevřelo před lety ,,dluhový byznys“ širší, jako například leasingy, jiné typy úvěrů..toho stát začal, vlády, zneužívat,..při svých si různých tunelech svých.., mzdy nechali bez růstu, zaprodali duši národa Českého vůči západu coby sílu jakousi pracovně podřadnou, až mnohdy otrockou.., se zadlužováním státu neustále, bez přemýšlení o možnostech manažerských jiných, například o podpoře kreativity, drobných živnostníků, umění..dostatečně.., inovací dostatečně, rozvoje nových trhů novými komoditami, podpoře živnostníků, duševního vlastnictví, patentů, vynálezectví, výzkumů.., licencí, franšíz.., a stále a zase inovací v tomto, podpoře tohoto systému, jej zdokonalujíc.
Z tohoto všeho, bude, myslím, zázrak, s pomocí Boží,
(ovšem myslím za předpokladu, pokud Lidé vládní, zákonodární, zavedou do praxe prvky, legislativu, o které píši na svém níže uvedeném blogu s tamními všemi odkazy, a v mých fb příspěvcích, pozitivních),
když se národ Český vzpamatuje, když toto, tuto svou historii i tu současnou, populačně většinově si ve vlastní zemi své.., přežije.
Doufám, že se to podaří.
Stále si kdo myslí, že lze se radovat jen z toho, že nám nyní statistická čísla ukazují jaksi ,,ekonomiku, které, jak nám ekonomové stále dokola, že se jí daří, a ministrině financí že se raduje nad tím, že v budoucnu lze očekávat růst hdp o procentní bod ?
Pokud si kdo myslí, že se lze s větou předchozí spokojit, pak by se mohlo jednat o podobné se chlácholení, jako že je člověku jedno, jestli až zemře, zda jeho národ bude žít příští generace dál, zda přežije.
...
Je poněkud zvláštní přístup rádoby politiků českých, kteří si stále alibisticky hledají ,,cosi“, na místo prověřených funkčních systémů bytové politiky například Rakouska, Německa..kterým bychom se rádi přiblížili.

Tedy mi připadá, že ta rádoby politika Česká, je poněkud tak nějak nikoli sto let za opicemi, ale za slepicemi.
...
Tedy za mne..udělal jsem, co jsem uměl, abych dle svých možností, schopností, a sil, informoval všechny o tomto.
Mohu mít tudíž aspoň klidné své svědomí, že jsem tak učinil, že jsem všechny včas, i když poněkud již, jak by řekl pan Einstein, ,,čas není“, k čemuž se přikláním..čas už není, je zapotřebí statut ,,nájemního bydlení“ měst a obcí navrátit do procesu DOSTATEČNĚ! Výstavba bytů stačit kapacitně nemůže, obce musejí byty vykupovat, rekonstruovat, jinak to vše v čase kapacitně dostatečně stihnout obce nemohou.

Ale vše ostatní musí si společnost vymoci na vládě, na vládách, na zákonodárcích..tématu ,,dostupné bydlení“ se budou muset vlády, včetně té současné, věnovat trvale..občanům země České..pokud ji nechtějí jaksi ,,líbivě, či vazalsky“ přenechat ,,cizině“, cizincům nově přistěhovaným..vládu svou si Češi jim, v budoucnosti nedaleké.
Protože, pokud národ Český by zestárl, stal by se menšinou, je celkem logické, jasné, že by statky země České obsadily národy jiné,..prostě..nově přistěhovalí cizinci..což už se i jak vnímám, i děje..postupně si..dle niků vznikajících. Jak praví též nauka I-ting: Tam, kde není předpoklad rozvoje, přichází úpadek, zánik... (dinastií, národů, civilizací..a vzniká civilizace nová, i třeba nově druhová). Když se nemají kam rodit děti, do obydlí, rodinně, dostatečně, Vesmír tomu uzpůsobuje dění. To je jeden ze zákonů..Kosmu.

https://nazamysleni1.blogspot.com

( www.GoldenFriendOne.blogspot.com )


Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/