čtvrtek 18. dubna 2019

NORMY, Česká republika a její čenství v EU:

 
 

Česká republika, a její členství v EU
 
 
~~~
 
 
Politici, čeští.. Co Vás zajímá ?
 
Hlavně pohodička, a Vaše kapsička ?
 
 
A co Lidé ? Národ Český ??
 
Co těch cca 1 milion občanů české republiky, které jste zparalyzovali exekučně,
 
kteří nemohou kvůli tomu být oficiálně zaměstnáni, ani podnikat, když jim exekutoři blokují jejich bankovní účty na 0,-Korun českých ?
 
 
~~
 
A co ti z těchto cca 1 milionu českých občanů, kterým ponecháváte pouze částku 6280,-korun českých na kalendářní měsíc z jejich mzdy ?
 
~~
 
A co ti z těchto cca 1 milionu českých občanů, kterým ponecháváte pouze částku 9000,-korun českých na kalendářní měsíc z jejich mzdy ?
 
~~
 
A co ti z těchto cca 1 milionu českých občanů, kterým jste schválili letošní novelizací zákona o úpadku (údajně oddlužení) pouze částku cca 11500,-korun českých, s tím, že se prý, jak i řekl pan Kněžínek, mají ,,snažit" ?
 
~~
 
Jste, politici, čeští, normální ??
Neonemocněli jste náhodou nějak, kolektivně demencí ?
Když schvalujete takovéto NEzákonné vůči Lidskosti, normy ? O zákonech se totiž mluvit v tomto případě vůbec nedá. Jelikož jsou to normy, limity, likvidující v podstatě ze života, Lidské bytosti..důstojného, z obydlí jejich, kamsi..do parku.
 
~~
 
Tak tedy..Česká republika, a její členství v EU:
 
Politici, čeští, i členských zemí EU
 
Proč je Česká republika členem EU ?
Jen proto, aby stát, jakožto územní celek, čerpal její dotace, a aby vláda České republiky nedělala nic pro Lid, pro národ, jen jej perzekuovala, kde může ?
 
Proto snad se, doufám, Česká republika nestala členským státem EU.
 
 
Slyšíme stále, jak úředníci vládní čeští mluví do médií o tom, že lidé mají ,,chodit do práce"
 
Neslyšíme je ale mluvit obvykle o podpoře živnostníků,
středních podnikatelů, přičemž je to právě tento sektor, který bývá hnací silou ekonomik států.
 
Uniformita jakéhokoli typu přináší jen ,,degradaci".
 
Pokud budou politici přistupovat k Lidské tvořivé síle člověka pouze na úrovni uniformy ,,práce", jsme zde opět v době socialistických ,,brigád" práce.
 
Chceme toto ?
 
Takto jsme v situaci, kdy všichni dělají totéž, či takřka totéž, a jsme zde jak jedna cirkusová, žel nezáživná, i světu manéž.
 
Ve Švýcarské Basileji jsem nenašel dva obchody se shodným sortimentem (až na vyjímku prodejen hodinek značky Rolex)
 
V České republice nenacházím ulici, v níž by nebyly prodejny se shodným sortimentem
 
Zde máte ukázkový příklad, tedy, jeden z principů,
jak se dělá ,,prosperita" ve Švýcarsku,
a jak se NEdělá prosperita v České republice.
 
Jenže, aby ta prosperita mohla být, musejí občané vědět, že je stát nenechá padnout hůř ja na kolena, v případě, že se o stát budou potřebovat v životě opřít.
 
A tak si to zařídili Švýcaři.
Snaží se, ale pokud se jim zrovna nedaří, opřou se o stát, nežli se jim zase zadaří.
 
Česká republika ?
Čerpá dotace EU, ale vlastní občany nechává vláda padnout hůř jak na kolena, ba přímo na ústa.
 
Jak ?
 
No, tak když jsme tedy členy EU, tak by náš stát měl také splňovat jisté normy, které však nyní nesplňuje.
 
Především by se v České republice měl ctít a repektovat, vždy a všude dodržovat Lidskoprávní dokument ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN.
 
Jenže..to si tak mohu psát, a psát.. a nic.
Jako když člověk hází hrách na zeď.
 
A tak, zatímco Švýcaři mají například své existenční minimum ve výši cca 2000ChFr., ze kterých uhradí nájem garsoniery ve městě cca 1000,-ChFr., v České republice je existenční minimum 2100,-korun českých, a nájem bytu, garsoniery stojí i třeba 12000,.korun českých.
Přičemž pokud člověk bydlí například v podnájmu, má smůlu, protože si nesáhne na příspěvek na bydlení, a hmotnou nouzí mu 100% stát nájem nedoplatí.
 
A vyžít kalendářní měsíc s částkou 2100,-korun českých ?
Zkuste si to, politici, čeští.
 
Takhle nějak máme zde poněkud ,,invalidní" systém, zvaný ,,sociální"..jakoby jsoucí, avšak Lid devastující, pokud jej zrovna potřebují, v mnoha případech.
 
 
 
Proto zde žije cca 60 tisíc bezdomovců.
 
Ve Švýcarské Basileji jsem bezdomovce nepotkal. 
 
 
Co je, prosím, toto, za mentalitu Českou ?
 
~~
 
Evropská unie a normy :
 
Má li mít smysl EU, pak musí splňovat základní normu, a tou je všudypřítomné dodržování a respektování ,,Všeobecné deklarace Lidských práv OSN", tedy normu o ,,Lidské důstojnosti".
 
Pokud tuto normu byť i lokálně EU, kdes, ve svých destinacích nesplňuje, pak jí tato lokalita řadí na roveň států bezlidskoprávních. Na roveň států kde Lidská práva, tudíž i svoboda, jsou jen planými HESLY.
 
Jakou má hodnotu pro občana kterékoli země, členství v takovém společenském uskupení, kde se nedodržuje slušnost vůči občanům, ze strany vlastní vlády : ,,Lidská důstojnost" ?
 
Když víme, že například Švýcaři si to zařídili, a to i bez členství v EU ?
 
Jistě, potřebujeme být, jako Česká republika členem EU.
 
Otázkou však je, jestli EU potřebuje takového člena, který se, vláda politici, České republiky, k Lidskoprávnímu dokumentu ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN" chová, ve své i negramotnosti k tomuto dokumentu, jako by ten dokument neexistoval.
On ale, tento Lidskoprávní dokument existuje.
 
~~
 
NORMY
 
Minimální mzda v České republice musí být ustanovena na částku, ze které se dá uhradit nájem měsíční bytu na osobu, tedy na 1 osobu alespoň garsoniery + cca miniálně 7500,-korun českých na živobytí.
 
 
Existenční, resp. životní minimum musí být ustanoveno na částku skutečně existenční, nikoli NEexistenční, protože pokud je tato částka NEexistenční, jak je tomu doposud, jde o podvod na České občany ze strany vlastní vlády. Existenční, resp. životní minimum tedy musí být ustanoveno na částku ve výši dle předchozího bodu, o minimální mzdě.
 
Nezabavitelná částka zlatokopy, rádoby ,,živnostníky", poněkud supovitými, typu ,,exekutoři, a insolvenční správci", ponechávaná jimi českým občanům, musí splňovat kritérium ,,přežití, důstojného", nikoli tedy nacisticky likvidovat české občany ze života, jak je tomu doposud, jak uvádím výše. Tato nezabavitelná částka tedy musí být ustanovena aktuálně minimálně na částku 17500,-korun českých s každoroční valorizací.
 
~~
 
Dlužníci, kteří byli exekutorem, či exekutorkou, obráni o částku vyšší než 100%, nežli činila jistina dluhu, musejí být ze strany státu, pokud o to požádají rozdílem té částky, odškodněni.
 
Těm, dlužníkům, kteří o to nepožádají, musí být ze strany státu Česká republika toto nabídnuto.

Příklad: byl li dluh, jistina s úrokem z prodlení se splácením  ve výši například 1000,-korun českých, smí exekutor vymáhat jen 2000,-korun českých kde jsou započteny všechny odměny a náklady. Není myslitelné, aby exekutor vymáhal z takového dluhu částku 15 000,- korun českých, a z dlužníka udělal, či exekutorka udělala, sociální trosku, s bydlením na ulici či v parku, což je žej nyní aktuálně, viz čísla výše, smutnou, alarmující, sociálně nacistickou, realitou.

Tedy Lidé tak postižení exekutorsky, mají své právo dožadovat se náhrady rozdílu uvedených částek dle předchozího odstavce, a pokud utrpěli v důsledku konání exekutora sociální, rodinnou, zdravotní, újmu, rovněž mají nárok a právo žádat o odškodnění.
Toto musí být zakomponováno do práva České republiky, jinak není, a nebude Česká republika státe právním, leč jen v rukách individuí, i politických, kteří se chovají vůči národu Českému, (včetně samozřejmě a především těch, kteří utvářejí legislativu, tedy včetně tak zvané ,,legislativní rady vlády"), kteří se zde v naší České zemi chovají jak pardálové legislativně sociálně nacističtí se sklony k uspokojení nad týráním, občanů vlastní země. To však musí skončit!!

Týrání je mezinárodními úmluvami celosvětově zakázáno, stejně jako sociální segregace, stejně jako autogenocidní politika, stejně jako politika snižování porodnosti což je v podstatě též genocidníé politika,
kde i příprava je trestná.

V České republice v důsledcích výše uvedeného klesla porodnost o cca 39 000 dětí ročně,
tento stav zde trvá už po více jak 20 let,

a národ Český, jak i ministr vnitra v roce 2017 konstatoval na seznam.cz,

vymírá.

~~

Chcete nějaké příklady ze života ?

Tedy zde jsou:

Muž, padesátník, ve druhém stupni invalidity, s dlouhodobým léčebným pobytem v nemocnici, nezvádl splácet svůj dluh asi tak 90 tisíc korun českých.

Po propuštění z nemocnice však by mu jeho invalidní důchod nestačil na nájem a současně na živobytí, na kauci nájmu neměl našetřeno, a sociálně potřeboval pomoc, nežli se zotaví.
Sociální pracovnice nemocnice mu tedy pomohla sehnat kapacitně ne příliš dostupné ,,chráněné bydlení", které je pouze na omezený čas, a možné za zvláštních podmínek, a na omezenou dobu.
Tedy bydlel, našel si k důchodu zaměstnání hlídače,
a jak mi říkal, i splácel svůj dluh dle možností.
Věděl, že v akové situaci ani nemá cenu zkoušet se seznámit se ženou, pro partnerský vztah, protože prostě ženy chtějí obvykle muže jen při penězích.

Jednou, asi tak po půl roce jeho pobytu v jeho pokoji, takhle z rána, mu někdo prý zazvonil..on po otevření se nestačil divit..do bytu mu vlítnul exekutor, sebral si na jeho stolku notebook, a byl fuč.
No, a v dnešní době, kdy člověk bez počítače jako by neexistoval..připadá tohle někomu v pořádku ??

Přesto stále není v seznamu nezabavitelných věcí exekutorem zakomponován alespoň 1 kus notebooku, či počítače, na osobu a bytovou jednotku, tedy vůbec není počítač, či notebook, zakomponován do seznamu nezabavitelných věcí. Tak se z poměrně civilizovaného člověka, majícího například v počítači i všechny své kontakty obvykle, stává z okamžiku na okamžik člověk i osamělý, a bezprizorní, který může být rád, že vůbec dýchá, a že si smí utřít  alespoň zadek..pokud má čím.

Další příklad ze života:
Seniorka, ve věku 65 let, prošla onemocněním duševním, dlouhodobým léčebným pobytem v psychiatrické nemocnici, po propuštění se klasicky neměla kam vrátit,
a tak si i s ohledem na svou výši starobního důchodu našla bydlení na zahrádce v maringotce přes inzerát.
Topila dřívím, které jí majitel maringotky a zahrady objednával kupoval, a ona cenu toho otopu měla zahrnutou v nájmu. No, a v létě majiel požadoval též úhradu toho dříví, i když netopila.  A tak to odmítla platit, majitel jí  na to odříznul od přístupu k vodě, takže musela chodit k sousedům pro vodu, a se umýt.
Neměla energii řešit to oficiálně, a tak chodila k lidem s dobrým srdcem, k sousedům. Jednou takhle v měsíci, jako obvykle, když si šla do bankomatu vybrat penzi, jí bankomat ohlásil, že má na účtu 0,-korun českých.
Začala zjišťovat, proč, když jí měl přijít důchod, a v bance jí řekli, že má obstavený bankovní účet exekutorem. Nějak totiž, při pobytu v té psychiatrické nemocnici jí utekla nějaká platba ve výši cca 200,-korun českých. No, a exekutor si bral více jak 10000,-korun českých.
Jde o ženu, se 3 porozenými a vychovanými dětmi, které mají již svou rodinu.
Zaslouží si taková žena, aby s ní bylo ze strany státu Česká republika, prostřednictvím ustanovené legislativy, takto zacházeno ??

V ten okamžik řešila holé své přežití,
nemaje na úhradu nájmu, ani na jídlo.
 Přežila jen díky výpomoci dobrých srdcí.

( Někdo si může myslet, snad, že exekutor je institut, mající právo ,,zničit člověka", či ,,zničit mu jeho osud".

To si však může myslet jen duševní zrůda,
která má Lidskou tvář, či prostě nemocný člověk, s příklonem k sociálnímu nacismu.)
 Jakákoli likvidace člověka, jeho osudu, 
je trestným činem.

A to jak v právu pozemském,
tak i ve spravedlnosti Boží.


Tedy s exekutory, s touhle mafií, v naší zemi České spolu s těmi, kdož toto zde ustanovili, o čem píši výše, nechtíc to z jejich strany změnit ku Lidskosti, v duchu platných mezinárodních úmluv o Lidských právech, o Lidskosti, v duchu též dokumentu ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN", opravdu NEkamarádím. 
 
~~
 
 www.GoldenFriendOne.blogspot.com
( přítel Lidu, NE grázlů )


~~~

dále:
 
Reaguji zde recenzí svou na rozhovor uveřejněný na www.aktualne.cz s panem Ivo Mathé ze dne 21.4.2019: Česká republika má zásadní problém, problémy:
A sice, že si při ustanovování ústavy ČR její tvůrci ,,počeštili“ lidskoprávní klausuli s názvem ,,Listina Lidských práv a svobod“, na místo toho, aby použili celý nepozměněný text dokumentu ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN“, tedy na místo toho, aby tento Lidskoprávní dokument byl součástí ústavy České republiky. ,,Díky“ tomuto počeštění si výkladu ,,lidských práv“ na planetě Zemi člověku, došlo k následujícímu:

Listina Lidských práv a svobod..negarantuje člověku bydlení v bytě, a ke Všeobecné deklaraci Lidských práv není povinost přihlížet, ač jej Česká republika ratifikovala, tudíž zde máme cca 60 tisíc bezdomovců, ..například.. Tedy Lidé mají ,,svobodu“ po česku, i po parcích v bezdomovectví, nikoli tu svobodu ,,švýcarskou“, kde Lidskoprávní dokument Všeobecná deklarace Lidských práv OSN je nedílnou součástí při schvalování jakékoli normy ze strany vlády. Ve všeobecné deklaraci Lidských práv OSN se píše, že člověk má bydlet důstojně v Bytě, a že stát je povinen občanovi důstojný život zajistit.
V ,,Listině Lidských práv a svobod ČR““ se píše, že člověku náležejí podmínky k životu, tedy se to prolíná i do legislativy o exekucích, například, a exekutor není ponechat člověku na kalendářní měsíc částku potřebnou na úhradu nájmu bytu a na jídlo, se živobytím. Dlužníci v exekuci mají tedy právo si brát další půjčky vem kde vem, tam někde na ulici, nebo žebrat, nebo, pokud toho nejsou schopni, mají právo zemřít útrpnou, i celkem vleklou smrtí..při (NE)existenčním minimu, pokud jej dostanou ve výši 2100,-Kč. (Například podle mých informací ve Švýcarsku mají občané také 2000,-avšak ChFr., ze kterých si uhradí 1000,-ChFr. Nájem garsoniery ve městě, i třeba v historickém centru Basileje, a ze zbytku v pohodě mohou žít, i si ušetřit třeba za čtvrt roku na dovolenou All Inclusive na Malledivách za cca 800 ChFr.(Last Minute). Oběd v restauraci typu švédský stůl tam stojí cca 12 ChFr, tričko cca 20 ChFr., kožené polobotky hezké se tam dají koupit za cca 30 ChFr., bunda zimní hezká za cca 400,-ChFr., kniha běžná za cca 15ChFr., bageta pečená celozrnná za 3ChFr., káva StarBust cca 250ml za 6 ChFr., jízdenka MHD za 3 ChFr… . V České republice máme obvyklý měsíční průměrný tržní nájem garsoniery ve městě za cca i 10 tisíc korun českých, i za 12 tisíc, existenční minimum je 2100,-Kč, a pokud člověk bydlí v podnájmu, má smůlu, protože si nesáhne na příspěvek na bydlení, a doplatkem na bydlení si nesáhne na 100% úhradu nájmu bytu, ani pokoje případně. A vyžít ze 2100,-Kč na měsíc ? Zkuste si to někdo..
Takže zde máme ,,počeštělý paskvil“ zákonů ,,lidskoprávních“, Nefunkční, disfunkční systém tomu odpovídající. Tak si říkám..kdopak si toto asi tenkrát, při ustanovování, toto oblbnutí českého Lidu objednal ? Odpověď je myslím, celkem jasná. Takovéto právní vládí a zároveň bezvládí, jistě imponuje režimům typu Ruský Putinův, ale i Čínskému, a všem, kdož si jakkoli chtěli, a chtějí, český národ podmanit, i třeba otrocky, i třeba montovnami svými případnými coby levnou blízkou pracovní sílu. No, v každém případě toto ,,počeštění“ zpackale ,,Lidských práv“, s sebou nese vše, o čem hovoří pan Ivo Mathé..se všemi důsledky, i pro Evropu, i pro celý svět, protože Česká republika je SRDCEM Evropy..a jak ťuká srdíčko, tak se daří, tak prosperuje, i celé tělíčko, tedy celá Evropa, a celá civilizace Lidská na Zemi planetě. K tomu ještě Lidé možná názorově se vyvinou, dojdou..v čase, tedy, pokud budou.
Nese s sebou toto ,,počeštění si Lidských práv“ také NEgramotnost v oblasti textu dokumentu ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN“ ze strany občanů, tím i politiků z nich vzešlých, a to nás vzdaluje od kultury a prosperity například Švýcarska na světelné roky, kamsi..na rozdíl od nich..na úroveň kultury barbarů, nikoli však ani opic, které bych nechtěl urazit...Protože se domnívám, že například i Keltové ctili Lidská práva. Jinak bychom na ně nemysleli s takovou úctou a respektem, jak tomu je.

No, a média, ať už veřejnoprávní (ty obzvláště), ale i jiná, pokud nechtějí mít ,,vlastní názor“, politický, pak Nemohou ani národu, ani sobě, pomáhat, pomoci.
Jediné na co se v takovém případě zmohou, ze povyk, že je někdo požírá, ale to ja tak vše, co mohou dokázat, média ta, která NEchtějí mít svůj politický názor, a za ním si stát, a za ním jít.
Pokud tedy médium tvrdí, že hájí svobodu, demokracii, a své výstupy prolíná možnostmi i proudů jiných., dávaje prostor v podstatě o podrývačům demokracie, Lidských práv, tím i svobody, křivákům, kteří mezi řečí užívají praktik například podprahového působení na manipulaci s masami Lidí, pak se Nemohou tato média, ani národ, divit tomu, že se naše země Česká, Česká republika, zmítá ve vodách moří i třeba Rusko Čínských..a pokud Lidé v České republice nezmění přístup k tomu, o čem zde všem píši, je předpoklad, že by mohlo být, zcela nepochybně, i poměrně brzy, i mnohem hůř.

Se vším, o čem zde píši, samozřejmě také souvisí i oligarchistické manýry politiků českých, i mafiozní, včetně zatloukání, zatloukání, a zase zatloukání..dle rad i těchto mafiozních PR týmů..zatloukat do poslední vteřiny, a při tom nechť i pak, nejen zlaťáčky kapou, ale tečou proudem..všechny a vše, co stojí v cestě ,,odstranit“ jakýmkoli dostupným způsobem..taková je dnešní hra nikoli jen o trůny, ale o území a majetek, statky, České republiky, i se životy národa Českého.
A pokud se podíváte na znění textu dokumentu ,,Listina Lidských práv a svobod EU“, zjistíte, že i celá EU se stala, je, takovouto šarádou. Jen s tím že země, kde jsou zvyklí už z dob před unijních, dodržovat ,,Všeobecnou deklaraci Lidských práv OSN“, tento zvyk NEzměnili. Na rozdíl od České republiky, kde Lidé, i politici, jsou, bývají, obvykle, prozatím, v oblasti tohoto Lidskoprávního dokumentu ,,negramotní“, a tím i v oblasti jeho uplatňování v praxi, v každodenním životě, s prolnutím, s prolínáním, jej, bez ustání, do zákonů , do legislativy, České republiky.
Opravdu Nevím, jak už srozumitelněji jsem měl, mám, Lidu Českému, ku blahu mu, sdělit výše uvedené..Existuje přísloví: ,,Komu není rady ,,Boží“, tomu NENÍ pomoci.“

 
~~~

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/