středa 12. září 2018

K návrhu ,,O zálohovém výživném" 12.9.2018


Ke rozhovoru ,,Pro a proti“ Českého rozhlasu plus ze dne 12.9.2018
o politiky současnými, aktuálně navrhovaném, připravovaném
 ,,zálohovém výživném“ (můj názor): Jak by mohli mít Lidé, uvedení v níže uvedeném odkaze v článku s názvem o porušování Lidských práv ČR, tato milionová masa Lidí, českých občanů, ale i širší skupina jejich, kterou statistiky oficiální nevidí, jejich blízcí, v obdobných situacích, například s příjmem na živobytí s minimální mzdou čistou, nebo s životním, či existenčním minimem, či s nezabavitelným příjmem mu ponechaným při exekuci či insolvenci, na řádné placení výživného svým dětem? ..viz: https://nazamysleni1.blogspot.com ( O aktuálním porušování Lidských práv v České republice )

Současný návrh, jak jsem pochopil, ,,neplatiče výživného" dostat do spárů státu coby dlužníka, dostat již po druhém nezaplacení výživného. Což zkracuje lhůtu pro to, aby se tak stalo prostřednictvím trestního stíhání, po 3 či 4 měsících, jak tomu je doposud. Tedy jde opět o ,,přitvrzení" těm rodičům, kteří nemají na zaplacení řádného výživného, tedy, mají-li oni sami přežít. Mrtvý rodič, bezdomovec, již jistě nikdy nezaplatí na výživném, ani na dluhu na něm, ani korunu.

No a tak se nám zde navrhovaným zákonem ,,plíživě" zde nastoluje situace, kdy se neplatiči výživného dostanou do spárů státu ohledně svého neplacení mnohem dříve, stanou se státu ,,viditelní", a tento má již od té chvíle celkem snadnou cestu takovéhoto rodiče dostat do kriminálu za další jeden, či dva měsíce, ( nežli jej odsoudí mezi tím uplyne třeba i více let, ale skutková podstata již bude zaevidována, tudíž vykonatelná) mezi tím mu mohou ,,přednostně" zablokovat mzdu, na dluh na výživném, ponechat mu pouze dnešní ,,nezabavitelnou částku" ve výši cca 6250,-Kč až 9000,-Kč (plus cca 10%), tudíž tento rodič v tu chvíli přestane mít na placení svého nájmu bytu, musí z něho odejít, kamsi do parku na lavičku, a stává se z něho bezdomovec, jelikož nezabavitelná čáska mu na placení nájmu a na své důstojné živobytí stačit nemůže. No a cestu do kriminálu má zde již náš rodič, neplatič výživného, takřka jistou, pro zanedbání povinné výživy, pokud například na vyzvání trestního soudu nedá dluh dohromady na jeho úhradu coby projev lítosti, a není-li například již v podmíněném trestu.

Lze tedy, jak vnímám, o zesofistikování a urychlení, státem kontrolované, ,,uklízení" neplatičů výživného do kriminálu, které tak buďto budou ,,praskat ve švech" kapacitně, nebo se by musely zřejmě vystavět nové věznice v naší zemi České. Toto vše se samozřejmě dotkne všech již současných bezdomovců a Lidí v exekucích či insolvencích, i těch budoucích, nyní ještě Lidí solventních. Výsledkem pak exteriérově veřejnosti v takovém případě bude to, že bezdomovců bude vidět na ulici méně, a samoživitelští rodičové si budou moci ,,prstíkem na displeji odkliknout" problém nezaplaceného výživného, jako že ta starost není, že není vidět, peníze dostanou od státu. No a spolu s trendem digitalizovat státní správu, pak lze předpokládat, že si naši rodiče samoživitelé mohou v budoucnu jen kontrolovat kalendářní dny, a první den třetího měsíce, kdy neobdrželi výživné na své dítě, výše uvedenou mašinérii vůči druhému rodiči svého dítěte pak budou moci uvést do pohybu pouhým kliknutím na danou aplikaci státu na svém mobilu, případně s doplněním čísla svého občanského průkazu, nebo jen jeho přiložením k displeji svého mobilu.

Obdobné ,,uklízení" Lidí do kriminálu mělo být už zavedenou normou prostřednictvím návrhu pana Filipa z ksčm o znovuzavedení zákona o ,,příživnictví" v cca loňském roce, který naštěstí byl zavrhnut hned v počátku, ale zkusil to alespoň, asi jaksi ze zvyku mu to možná, připadá mi, nějak chybí.. No a když to neprošlo, tak se nyní zkouší, jak vnímá, mnohem sofistikovanější a skrytější verze ,,uklízení" lidí s příjmem svým pod hranicí svého důstojného života, jenž jsou rodičové, do kriminálu, potažmo do stavu jim trýznivě zničení života, potažmo i jejich dětem, tedy celému českému národu demograficky se opět hází další vidle stran zákonodárců, vlády České, do radosti z množení se..Lidí, občanů Českých.

Přičemž samostané takovéto ustanovení legislativní, bez ochoty a snahy vyřešit z jejich strany ,,příčinu tohoto stavu" legislativní státní , kdy rodiče prostě nemají peníze na zaplacení, na placení výživného svým dětem, jak uvádím na svých blozích: GoldenFriendOne.blogspot.com , a ForLivingOne.blogspot.com , včetně tamních všech odkazů a zdejších mých fb příspěvků, tedy samostatná takovát změna legislatiy, ustanovení zákona, bez vyřešení uvedené příčiny na mých blozích, je řešením jen dála asociálním v kontextu zde uvedeného, a navíc co do smyslu, či záměru, směrem pozitivním opět ,,bezkoncepční"..

Nevěřím, že všichni rodiče, neplatící výživné svým dětem jej neplatí, protože nechtějí, protože nemají své děti rádi, tomu nevěřím.

No, a tak mne v kontextu tohoto zde uvedeného scénáře, včetně textu v odkaze výše uvedeném, který doufám, že se nikdy nevyplní, napadá: NACISMUS, SADISMUS asociální, i případně novodobý, trýznění, týrání druhého člověka, široké masy Lidí, skupiny Lidí, může mít, a jistě i mívá, na světě, mnoho podob, na vyhubení trýznivé, ztrýznění Lidí, zkažení jim života, nejsou dnes zapotřebí kovové zbraně, jak vnímám, může postačovat pouhá ,,asociálně nastavená", či ,,nedostatečně sociálně nastanená" legislativa státu, vládou, zákonodárci ustanovená..viz výše uvedené moje blogy, kde v jnich už po mnoho let volám po nápravě vecí, legislativy, ve jménu ,,života" důstojného všem..viz www.GoldenFriendOne.blogspot.com (a v tamních odkazech) a ve jménu LIDSKOSTI.

Současné prvky asociální mi, v blogu uvedené, poněkud připadají va svých důsledcích vůči Lidu, ve zdejším tomto případě pak, co se týká totho, že Lidé následně nezvládají prostě včas a řádně platit výživné, tedy obvykle muži, tedy současný tento ucelený a dlouhotrvající systém ,,asociálna" v naší zemi České, skrytý pod rouškou systému alibisticky sociálního, mi připadá poněkud až snad téměř v důsledcích svých poněkud s nádechem, jak se říkává, ultrapravicově fašistickým.

Upozorňuji na tyto skutečnosti už více Let, a na místo jejich řešení nám stále vlády, ministři, přicházejí s dalšími řešeními jednak bezkoncepčními a navíc se stále jen represivními. Kde je PROSPERITA ? Najdete ji, ministři, vládo stát Česká republika, návod na ní, v mých řádcích.

V represích, kriminalizaci národa, otců, navíc nezákonném, bez koncepce prosperity, ji, prosperitu, nenajdete. Už teď se rodí v porovnání období před čtvrt stoletím, v naší zemi České, už po dobu cca 25 Let každoročně o cca 39 tisíc miminek méně, tedy je nás, národa domorodého Českého, o cca 780 tisíc méně, nežli by mělo, i když populace stárne, a tak se to zatím na úbytku adekvátně neprojevilo, ale čas umírání jistě i stávající generaci seniorů dostihne. I tu příští generaci dostihne. A meziročně stále, oproti předchozímu čtvrtstoletí, se v tomto uplynulém čtvrtstoletí, rodí meziročně o cca 39 tisíc dětí méně.

Možná by mohly pomoci, též k tomu, o čem píši, doplňkově, pravidelné, volné neděle, aby Lidé měli zaručenou pravidelnost volného času, času i na Lásku. V té pravidelnosti se skrývá potenciál stabilty, klidu.

Dnes vlády světa na toto nedbají, a tak národy světa vymírají. Vlády pak hledají otroky si, v podobě imigrantů ( I mi grantů ). Jsou také tací manažeři, i vládní, i ve sféře občanské, politické, úřednické, komunální, i podnikatelské, kteří narušují tuto stabilitu cíleně, záměrně, aby z národů si dělali jen nepřemýšlivé, nektŕeativní si stroje, slepě je poslouchající roboty. Stalo se to jakousi normou společnosti, zvykem. A jsou, co vím, též manažeři, kteří jsou na toto specialisté, kteří lidem kolem sebe záměrně prostředí jim zavedené, na které jsou zvyklí, s nepravidelnou frekvencí, různě obměňují, kde cílem je pouze jediné: zmařit člověku jeho zavedený rytmus, ve snaze jej zbavit přemýšlení, myšlení, kreativity, ve snaze si jej porobit pouze do role robota, případně robotického otroka.

A tak můžeme například vidět takové fenomény, jako například Lidi, jejichž jedinou kreativitou v životě tvorby pracovní je pouze to, že si za provozovnou sednou ,,na bobek a vykouří cígo"..například.

Paní v rozhovoru, obhajující stávající návrh na ,,zálohové výživné" nám vyprávěla své naprosto od reality odtržené pohádky o tom, že na placení výživného, soudem stanoveného, má otec vždy, jinak by prý podle ní nemohl takový rozsudek mít..tomu snad ani sama nemůže věřit..a pokud snad skutečně je tak naivní, nechť si důkladně, velmi důkladně, prostuduje web: www.adikia.cz okud tak ještě neudělala, najde tam opravdu ,,výživné" informace z dnešního světa, který se myslím, pravdou příliš nevzdaluje pojmům, jako ,,novodobý nacismus", ( jednání právem silnějšího, i z moci úřední ) který však nemá ve společnosti co dělat, žel tomu bývá mnohdy v životě rozvedených otců..(nejen však) v naší zemi České, myslím,..právě naopak..

,,na místo služby Lidu, národu, dostatečně, politiky, státními úředníky, státním aparátem".

Je, myslím, také na zamyšlení odborníků, právníků, zda takovýto přístup politiků, postsametových doposud, neodpovídá některému z trestných činů v oblasti Lidskosti, ale také v oblasti podvracení státu, jelikož se tyto fenomény asociální, o kterých píši na svých blozích, odkazech zde, jak je patrné, dotýkají široké skupiny českých občanů, široké masy Lidí, obyvatel České země, a důsledků, jak se Lidově říkává..všech zcela všech osudů jejich, Lidí těch,..každého z nich, konce jejich..,,nedohlédneš".

Důsledků tohoto všeho, vůči státu..dohlédneš ?

Jak bys mohl, člověče..též..nedohlédneš.

Ale hřbitov v dáli, v mlze té asociální, lze, myslím, očekávat, spolehlivě..prozatím.

Máme na to to změnit, občané..země České..si ! Zákonně prosím. Sluníčka, zlatíčka :-) .
 

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/