pondělí 10. září 2018

K vyjádření ministrině práce a sociálních věcí České republiky, dle dnešních mediálních zpráv:


K dnešní mediální zprávě o vyjádření ministrině

 MPSV:
 ,, ŽIVOT DŮSTOJNÝ, VŠEM  ! "" 

Tak jsem slyšel dnes v Českém rozhlase, že ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, tedy tamní ministrině, prý změnu dávek na bydlení připravuje, sloučit v dávku nějakou jednu.

Problémem však, NEKOREKTNÍM, vůči Lidu Českému, shledávám, když zároveň nevysvětluje s touto zprávou do médií, s touto informací, detailní podrobnosti o připravovaných návrzích.

To zde můžeme být, Lidé, občané, jak vazalové, závislí jen na tom, jak se ten, který rádoby politik zrovna vyspí, či nevyspí, a navíc, jak vím, mnohdy s neznalostí jejich zákonů pro ,,život“, důstojný, neznalých, tedy v téhle oblast ,,negramotných“ (viz moje články:


dále:


dále též:


A výpočet dávek dle cen v místě tržních obvyklých ? Jak by to chtěli jinak úředníci vypočítávat ?

V současnosti toto upravuje nařízení vlády, tuším, č. 453/2013 Sb., ale úředníci úřadů práce s tímto ani mnohdy neumí pracovat, a tak například se stává, že klidně žadateli o dávku ať už třeba i ,,doplatku na bydlení“ v bytě podnájemním, na který nelze čerpat ,,příspěvek na bydlení“, jak jsem se osobně přesvědčil, ve svých rozhodnutích o případném přiznání dávky, tvrdí, že nájem v místě obvyklý je podle nich, podle ,,jejich normativních nákladů“ například u garsoniery pro jednu osobu o rozměru 18m čtverečných se sociálním zařízením, sprchovým koutem, kuchyňskou linkou, částečně i vybavené nábytkem v podnájmu, s předsíňkou, bojlerem, akumulačkami, komorou, tedy že nájem v místě obvyklý je v takovémto případě v Praze 4 například, poblíž centra, částka 2400,-Kč a že víc prostě člověku nedají. A to i přesto, že jim klient, tedy občan, doloží řádnou podnájemní smlouvu s uvedeným nájmem ve výši 6800,-Kč bez nákladů na elektřinu. Chceme toto mít nadále, či něco ještě horšího, v naší zemi České ? Kde pak mají ti Lidé bydlet, když odvolání případné je pro občana administrativním maratónem více jak ročním, při konverzaci s institucemi vládními, s MPSV, úřadem práce a jeho nadřízenými orgány, Lidskoprávními, sociálně právními, a mediálně ?

Nežli se člověk svých práv ,,pro život“ důstojný, potažmo svého základního práva ,,na život“ domůže ? ( kdesi v křoví se přece nedá žít, aniž by člověk předčasně zemřel !? ) Milá paní ministrině Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky, Lidé vládní čeští, zákonodární..

Chceme toto mít nadále v naší zemi České ?

Či snad ještě něco horšího, když nám nesdělují ani podrobnosti uvažovaných návrhů ?

Já tedy opravdu NE !

Jak je takovýto přístup k vyjadřování se o připravovaných změnách korektní, profesionální ?

Podle mého názoru NENÍ !

No, a je, myslím, otázkou, kolik Lidí díky obdobným změnám, i historicky současnou vládou připravovaným v téhle oblasti sociální, tedy dávek sociálních na bydlení ,,má ve výsledku, (jak jsem si už nedávno též s nimi, našimi rádoby politiky, zažili ) přijít reálně o střechu nad hlavou“..nelidsky též prvky Legislativními ,,asociálními“ (viz například info na: www.GoldenFriendOne.blogspot.com ) .

...trocha poezie:

Oslabte Nebesa, prosím, sestoupením na Zemi,

sílu kníže Pekel, pekelných na Zemi nezmaří,


,,Nechť žádný osud Lidský, ni život důstojný nezmaří“.

Kníže pekel, síly pekelné na Zemi,

ustupte do říše své si, kdesi..


včas si..před Nebesy.

Posílám srdečný pozdrav na Slovensko, paní Čaputové, Slovenskému Lidu, s poděkováním paní Čaputové za starostlivost o bezdomovce, s přáním všeho dobrého, Lásky, ZDRAVÍ..i splněných dobrých přání.. A doplňuji v linku níže článek o tuto mou recenzi : Je důležité, vyvíjet trvalé, dlouhodbé, úsilí, o systémová, DOSTATEČNÁ řešení v pomoci bezdomovcům, ODSTRAŇOVAT legislativní příčiny, POSILOVAT ty Lidi, i finanční jim pomocí, VČAS a DOSTATEČNĚ tam, kde nezvládají situaci řešit, například i kaucí na první nájem, pomocí jim sociální přechodnou, sociálně i právním poradenstvím, v České republice s 5ti miliony exekucemi také NEZBYTNĚ NAVÝŠENÍM nezabavitelné částky na 11ti násobek dnešního životního minima, které aktuálně činí 3400,- korun ( když nájem garsoniery v Praze umí stát měsíčně i 8mi násobek životního minima ) jinak je Česká republika HROBKOU VŠEM ČESKÝM OBČANŮM, OBČANKÁM, KDOŽ,,KTERÉ, JSOU, ČI BUDOU, V EXEKUCI, JEJICHŽ POČET MEZIROČNĚ NARŮSTÁ O cca 500 tisíc, kde neochota politiků toto zvýšení nezabavitelné částky provést, zabývat se tím,DOSTATEČNĚ i coby PRIORITOU Č. 1 V ZEMI..JE FAŠISMEM v České republice, přičemž tak zvané ODDLUŽENÍ se chová vůči dlužníkovi po uvažovanou dobu splácení STEJNĚ FAŠISTICKY. || || Forum24: Vánoce prezidentů? Zemana vyfotili s vánočkou. Čaputová nalévala polévku bezdomovcům – Forum24

https://www.forum24.cz/vanoce-prezidentu-zemana-vyfotili-s-vanockou-caputova-nalevala-polevku-bezdomovcum/